Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SD: Adžić smijenjena kako bi se uhljebila bivša poslanica DF-a

5304137_sd-2-foto_ls
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 07.04.2021. u 14:03

Iz Socijaldemokrata Crne Gore istakli su da nakon imenovanja Vere Bulatović za v.d. direktoricu Doma zdravlja Nikšić, su sasvim jasni i do kraja ogoljeni razlozi razrješenja  Ljiljane Adžić sa tog mjesta.

“Ministarka Borovinić-Bojović, djelujući po partijskom naređenju, umjesto da se rukovodi strukom i interesom pacijenata u Nikšiću, poslala je u inspekciju stomatologa i pravnika koji o efikasnosti menadžmenta koju su kontrolisali nemaju pojma. S druge strane, dodaju,  oni koji imaju pojma, a među njima i relevantni predstavnici SZO, ocijenili su DZ Nikšić kao primjer kako bi jedan COVID centar trebao da izgleda, tj. kao primjer organizovanosti. No, zaboravljamo da eksperti SZO nijesu imali na umu partijskog kadra spremnog za uhljebljenje kada su vršili nadzor”, navode u saopštenju.

Iz ove partije ističu da su predstavnici Ministarstva zdravlja, na čelu da ministarkom, služili se brojnim manipulacijama i pokazali samo i isključivo neznanje, iako su im svi traženi podaci bili dostupni.

“Očigledno je problem bio to što su iz DZ Nikšić govorili o nedostatku ljekara i ljekova i što nijesu htjeli da lažu narod. Problem doktorke Adžić je bio što je na prvo mjesto stavila interese pacijenata i zaposlenih u Domu zdravlja, a ne političke interese ministarke i njenih saradnika. Uostalom, najvažnije je šta o Adžić misli preko 2/3 zaposlenih u DZ i brojne građanke i građani Nikšića koji su joj dali podršku, a ne ostrašćena ministarka zdravlja i njeni nestručni saradnici koji svoju nesposobnost upravljanja epidemiološkom situacijom liječe brutalnim revanšizmom i uklanjanjem stručnih i profesionalnih kadrova sa rukovodećih mjesta”, ističu iz  SD-a.

Socijaldemokrate ukazuju da je imenovanje Vere Bulatović, poslanice DF-a u prethodnom sazivu, na mjesto v.d. direktora Doma zdravlja Nikšić u potpunosti  ogolilo motive ministarke Borovinić-Bojović za smjenu  Adžić.

“Sada je sasvim očigledno da je manipulacija ministarke zdravlja i njenog osvetničkog tima koji šalje po zdravstvenim institucijama da se brukaju neznanjem, vezano za “neefikasnost” prethodnog menadžmenta, bila isključivo sračunata da bi funkcionerku DF-a dovela na čelo DZ Nikšić. Obraz se gubi u nevolji, ministarko Borovinić-Bojović”, zaključuju u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.