Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SDP Nikšić: Zdravstvenim radnicima da budu povećane plate u skladu sa značajem posla koji obavljaju

5302267_dscf7162_ls
SDP
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2021. u 11:13

SDP već nekoliko godina uporno predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim tražimo da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju, poručila je kandidatkinja za odbornicu SDP-a Srcem za Nikšić, Lidija Ognjenović.

“Nedopustivo je da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade. Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika. Smatramo da u budžetu grada Nikšića, kao drugog po veličini i značaju u Crnoj Gori, mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu. Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja”, navodi Ognjenović u saopštenju.

Ona smatra da zdravstvene ustanove u gradu mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine.

“Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici. Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje”, ističe Ognjenović.

Borba protiv korona virusa, ističe, najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem.

“Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo”, ukazuje ona.

Takođe je poručila da temelji jake države i Nikšića treba da počivaju na snažnom zdravstvenom sistemu.

“Ta borba nema alternative jer nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema. To je srce stabilnosti svake društvene zajednice. To je i jedna od osnovnih politika svake socijaldemokratije. Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP-SRCEM ZA NIKŠIĆ”, da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić”, zaključuje Ognjenović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rekonstruisana Vlada Milojka Spajića će imati više žena nego što ih je bilo u prvobitnoj postavci iz novembra prošle godine, ali je nastavljena praksa da nema nijedne potpredsjednice.
Skupština Crne prihvatila je predloge premijera Milojka Spajića za imenovanje novih ministara i potpredsjednika Vlade.
Sva neozbiljnost, neodgovornost i bezobrazluk ove vlasti manifestuje se u tome što, nedostatak kvoruma, odnosno nedolazak odbornika i odbornica vlasti na sjednicu, pokušavaju uzaludno da pravdaju time što imaju obaveza na državnom nivou. Pitamo jesu li te obaveze uhljebljenja po dubini i širini, navodi se u saopštenju Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić".