OIK: Definitivno obustavljeno glasanje u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 04.12.2022. u 12:34
Prekinut je sedmi krug glasanja za lokalnu vlast u Šavniku, odlučeno je nakon zasijedanja Opštinske izborne komisije. Naredni izbori na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra. Jutros, dva sata nakon otvaranja birališta, prekinuto je glasanje u zgradi Opštine, a zatim i u Kruševicama. Razlog je isti kao prethodnih puta, članovi odbora iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" nijesu dozvolili biračima za koje tvrde da nijesu iz Šavnika da glasaju.

Kako saznaje TVCG četiri člana OIK-a su bila za, a četiri protiv nastavka glasanja. Član odbora u Kruševicama uništio je četiri glasačka listića.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača, a u selu Kruševice 58 birača.

Naredni izbori na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra.

TOK IZBORA:

11:53 – Završeno zasijedanje Opštinske izborne komisije. Kako javlja reporter RTCG, četiri člana su glasala za nastavak glasanja, dok je isto toliko članova komisije bilo protiv. Na taj način glasanje na biračkim mjestima u Opštini i Kruševicama je definitivno prekinuto.

11:42 – Prekinuto glasanje i u Krušavicama.

Predsjednik biračkog odbora Peko Pješivac kazao je za TVCG da član odbora nije dozvolio jednom biraču da glasa, nakon čega je uništio četiri glasačka listića.

11:07 – Očekuje se odluka Opštinske izborne komisije, koja još nije u punom sastavu, o nastavku glasanja na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik.

Glasanje je obustavljeno jutros nešto prije devet sati nakon što članovi odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili jednom biraču da glasa.

09:38 – Na biračkom mjestu u Kruševicama do 9:30 glasalo je pet osoba.

Glasanje na tom biračkom mjestu protiče u najboljem redu.

09:10- Ekipa TVCG zabilježila je prisustvo policije u civilu, koja je pozvala i člana biračkog odbora Slobodana Stanisavića kako bi dao izjavu.

08:44- Jednom biraču nije dozvoljeno glasanje u zgradi Opštine Šavnik, javlja dopisnik RTCG. Članovi biračkog odbora pregovaraju o tome da li će se glasanje nastaviti.

Jedan od članova biračkog odbora nije dozvolio glasanje biraču jer ga nije prepoznao kao stanovnika Šavnika.

08:15 – Do osam sati u mjestu Kruševice glasala su dva birača, dok je u na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik 2 biračko pravo ostvarilo osam građana.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gdje se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo. Biračka mjesta otvorena su u sedam.
Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.