Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Skraćenja mandata nema bez dogovora 41 poslanika većine”

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2023. u 19:45
Demokratska Crna Gora neće skraćivati mandat Skupštini Crne Gore bez prethodnog dogovora svih partija koji čine parlamentarnu većinu od posljednjih parlamentarnih izbora, poručeno je iz te partije.

“Stsv Demokrata je jasan i baziran je na Sporazumu izborne parlamentarne većine iz septembra mjeseca, a on kaže da skraćenja mandata nema bez dogovora 41 poslanika izborne parlamentarne većine. Koliko vidim tog dogovora nema. Do tada, oni koji žele skraćenje mandata Skupštini Crne Gore neka to i realizuju, jer za tako nešto saglasno javno saopštenim stavovima imaju više nego dovoljan broj poslanika”, kazao je Televiziji Crne Gore poslanik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Iz Demokratskog fronta (DF) su kazali da su spremni da sa Demokratama iniciraju vanredno zasijedanje parlamenta radi ponovnog izglasavanja Zakona o lokalnoj samoupravi, ali traže da prva tačka sjednice bude skraćenje mandata Skupštini.

“Tranzicija vlasti sa gubitnika na pobjednike izbora u Podgorici i Pljevljima izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi je potpuno odvojen proces od skraćenja mandata Skupštini Crne Gore. Možemo razumjeti da kolege čekaju jasan stav kolege (Jakova) Milatovića da li podržava ovakav način razrješenja političke krize u Podgorici i ponovno izglasavanje Zakona, ali ne možemo razumjeti kakva je veza između razrješenja opstrukcije predaje vlasti u Podgorici i Pljevljima i skraćenja mandata državnog Parlamenta, odnosno uslovljavanja prvog sa drugim”, rekao je Bogdanović Javnom servisu.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.