Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Skupština o izboru vrhovnog tužioca 27. januara?

Skupština Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 12.01.2024. u 11:09
Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati vrhovni državni tužilac trebalo bi da bude održana 27. januara, saznaje Portal RTCG u parlamentu.

Prema saznanjima portala RTCG, pripemljen jje zahtjev za održavanje vanredne sjednice, a na dnevnom redu je izbor vrhovnog državnog tužioca iz reda svih kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove.

Na glasanju održanom 21. decembra 2023. godine, predloženi kandidat Tužilačkog savjeta, Maja Jovanović, nije dobila neophodnu dvotrećinsku podršku za izbor za Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, pa su se shodno članu 91 Ustava Crne Gore, stvorili uslovi da Skupština u drugom glasanju, tropetinskom većinom svih poslanika odlučuje o izboru vrhovnog državnog tužioca iz reda svih kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove.

Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Marković, kandidati su za vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.