Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slikar Mišo Vemić podržao platformu “Crno na bijelo”

capture
Crno na bijelo
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2021. u 12:33

poznati crnogorski slikar iz Nikšića Mišo Vemić podržao je platformu "Crno na bijelo" u Nikšiću, saopšteno je iz te koalicije.

Kako je kazao, na to se odlučio jer Nikšić želi da vidi kao građanski i prosperitetni grad. ,,Glasam za Nikšić koji će biti dom svim nacionalnostima i vjerama i za Nikšić koji će biti perjanica umjetnosti, kulture, sporta i privrede crnogorske! Za Nikšić sa visokom ekološkom sviješću! Može Nikšić”, navodi u pismu podrške Vemić.

Mišo Vemić je učestvovao na više internacionalnih bijenala i na brojnim selektovanim internacionalnim umjetničkim simpozijumima. Dobitnik je nagrade Paleta Đure Jakšića 2012. godine u Požarevcu. Nagrađen je i na Internacionalnom bijenalu akta u Petrovcu. Imao je više stotina kolektivnih izložbi u značajnim galerijama i muzejima u Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i Švajcarskoj. Organizator je Prvog proljećnog internacionalnog bijenala minijature u Nikšiću 2005. godine. Njegove slike se nalaze u Čikagu, Londonu, Budimpešti, Moskvi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.