Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SNP Nikšić: Smjene direktora EPCG odlažu za postizborni period

120004977_10164291463230161_2629594212543409987_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2021. u 09:58

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Nikšić ocijenio je da Odbor direktora Elektroprivrede pokušava da dobije vrijeme svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, te da se smjene direktora odlažu za postizborni period.

Privredni sud je prihvatio predlog Odbora direktora Elektroprivrede i zabranio održavanje Skupštine akcionara ove kompanije koju je Vlada kao većinski akcionar zakazala za 25. februar.

"Svi aktuelni događaji vezani za politički život u Crnoj Gori, istovremeno su i ekonomski, i sada jedan za drugim izlaze na vidjelo uoči nikšićkih lokalnih izbora. To je savršeno pokazao i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu", navode iz nikšićkog SNP-a.

Kako su kazali, očito je da se pokušava dobiti na vremenu od strane Odbora direktora.

"Dobro znamo da se ovaj pojam postizborni odnosi na lokalne izbore u Nikšiću koji će srušiti dosadašnji korumpirani i mahinatorski sistem upravljanja javnim firmama", ističe se u saopštenju.

Naveli su da se može govoriti i o pravnom nasilju nad legitimnim vlasnicima Elektroprivrede, što je, kako su kazali, presedan u funkcionisanju akcionarskih društava.

"Zato smatramo da svi učesnici ove podle, a prozirne igre, moraju snositi konsekvence, prije svih, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Novi menadžment dužan je da što prije izvrši analizu rada ovog Odbora direktora i procesuira sve što je urađeno mimo zakona", navode u SNP-u.

Podsjećamo, da je Vlada na sjednici od 14. januara odlučila da traži od Odbora direktora EPCG da što prije sazove vanrednu Skupštinu akcionara na kojoj bi trebalo da se raspravlja o razrješenju i imenovanju novih članova Odbora. Odbor direktora je zakazao sjednicu za 16. mart.

Izvor: rtcg.me/onogošt.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura
Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja poslanika na posebnim sjednicama Skupštine posvećenim premijerskom satu 19. i 26. jula.