Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SNP tvrdi: Broj birača u Nikšiću svakodnevno raste

120004977_10164291463230161_2629594212543409987_n
SNP
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2021. u 17:26

Svakodnevno se broj građana Nikšića sa biračkim pravom na papiru povećava, saopšteno je iz nikšićkog Opšinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), koji je, kako navode, u saznanju o evidentnom i brojnom dolasku pridošlica u Nikšić, što posebno dolazi do izražaja u periodu koji neposredno prethodi lokalnim izborima.

“Naši terenski izvjestioci, koji imaju prebivalište u Šavniku, dostavili su podatak da je iz ovog malog mjesta njih 37 napustilo svoje prebivalište i prijavilo kao novo mjesto stanovanja upravo Nikšić. Naši novi sugrađani promjenom prebivališta su možda postali i socijalni slučajevi pošto u Nikšiću nemaju posla, pa bi ih trebalo i materijalno pomoći i posebno u domenu psihološke pomoći na pojmu shvatanja demokratskog poimanja izbornih procesa. Na ovo se posebno mora obratiti pažnja, naročito kada se imaju u vidu zloupotrebe javnih sredstava u vidu socijalne i materijalne pomoći, čime je odlazeća gradska vlast sebi decenijama obezbjeđivala izvestan procenat  “sigurnih glasova””, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako kažu, ova nova i zanimljiva pojava je imala veliku pomoć Ustavnog suda Crne Gore koji je u novembru prošle godine donio odluku da ne postoji prethodna obaveza glasača da imaju prebivalište u opštini šest mjeseci prije dana izbora, što je, ocjenjuju, novost u zakonodavstvu naše države.

Iz ove partije posebno apeluju na novoformirano savjetodavno tijelo kontrole biračkih spiskova da "konačno počne sa radom i da efikasno doprinese legitimnosti i regulaciji izbornog procesa u Nikšiću".

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.