Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SO Nikšić bez glasanja o smjeni Kovačevića, opozicija prekinla sjednicu, nastavak u utorak

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2024. u 16:15
Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković dao je pauzu nakon što su poslanici opozocije blokirali govornicu.

Vuković, kako je kazao, shodno Poslovniku, nije dozvolio odborniku Evropskog tima za Nikšić Borisu Muratoviću da govori i obrazloži inicijativu za smjenu Kovačeviča, nakon čega su odbornici opozicionih partija izašli ispred govornice i blokirali rad sjednice.

Poručili su da se sjednica neće održati sve dok ne kažu to što imaju.

U verbalnom obračunu moglo se čuti da Vuković i Demokrate dozvoljavaju fašizam, a njima spriječavaju pravo da govore.

“Blijeda sjenka DF-a, marioneta DF-a i igraju kako DF svira”

Muratović je novinarima kazao da su izjavu Kovačevića osudili sa svih relevantnih međunarodnih i adresa u državi. Kazao je da su tražili svega tri minuta da objasne zbog čega su podnijeli inicijativu. Poručio je da su “oni su blijeda sjenka DF-a, marioneta DF-a i igraju onako kako DF svira”.

On tvrdi da su Demokrate razvile poseban vid partijskog zapošljavanja.

“To je porodično zapošljavanje, odnosno po porodičnoj liniji, i samim tim su zatvorili prostor za kvalitetne ljude koji postoje u njihovim partijama. Dakle, ne mogu doći do radnog mjesta ako nisu u rodbinskim vezama sa funkcionerima Demokrata. Njima je čak milije zadržati se u ovim lokalnim foteljama na vlasti u Nikšiću još šest mjeseci, nego podnijeti odgovornost za ovakve sramne postupke prvog čovjeka grada pred građanima Nikšića”, smatra Muratović.

Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako stoji u predlogu, koji je potpisalo 17 odbornika, izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13. 6. 2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu.

Evropski tim za Nikšić podnio predlog za razrješenje Kovačevića

 

Pored razrješenja Kovačevića, današnja sjednica je imala još dvije tačke dnevnog reda – Predlog odluke o izmjeni Odluke o davanju u zakup zemljiša putem prikupljanja ponuda radi ostvarivanja privremenih objekata u skladu sa Odlukom o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji opštine Nikšić i informacija o ostvarivanju socijalne politike u opštini Nikšić u 2023. godini, sa Predlogom ocjena i zaključaka.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Odbornik DPS-a Boris Muratović ističe da nadležni umjesto da izdaju naređenje da se hapse oni koji su, protivno svim pravilima i procedurama, naredili zakopavanje, pa otkopavanje zaraženih krava u Župi Nikšićkoj, pa ponovno zakopavanje na drugoj lokaciji, hapse građane koji se bore za zaštitu svog i zdravlja svojih porodica.