Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Spajić: Nećemo sa DPS-om i Urom, Vlada da se formira što prije

rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2023. u 22:55
Pokret "Evropa sad" (PES) postao je najveća stranka u Crnoj Gori uprkos svim pritiscima i zloupotrebi državnih reusrsa, poručio je nosilac izborne liste tog pokreta Milojko Spajić. Na pitanje sa kim bi PES formirao vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio sa kim neće u koaliciju - sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Građanskim pokretom URA.

Nosilac izborne liste istakao je da je ovo velika pobjeda PES-a i očekuje da se vlada što prije formira. Poručio je i da će razgovarati sa svima koji dijele njihove vrijednosti.

Spajić je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da je samo jedan procenat posla ima veze sa izborima, a 95 odsto je ispunjavanje obećanja i isporučivanje rezultata.

"Očekujem da će oni koji budu s nama u vladi pomoći da ostvarimo 95 odsto rezultata za sve građane", istakao je on.

Dodao je da je u pitanju "istorijska pobjeda ne samo u Evropi, već i u Evropi".

"Nikada se nije desilo da vanparlamentarna stranka, koja postoji deset mjeseci, pobijedi one koji su uzurpirali resurse."

Odgovarajući na pitanje da li bi EU prihvatila koaliciju PES-a i liste "Za budućnost CG", rekao je da je to pitanje za sjutra.

"Jutro je pametnije od večeri. Ako je neko kritičar ili na suprotnom polu od NSD i DNP, to sam ja. Tu je odgovor jasan. Programski prinicipi su najvažniji i moramo vidjeti ko se slaže sa njima. Što se tiče mene, odgovor je jasan - programski principi su najbitniji, da vidimo ko su ti ljudi koji hiće da izgradimo državu, sprovedemo program Evropa sad 2, poreske i penzione reforme..."

Osvrnuo se i na izlaznost:

"Izlaznost je relativno slaba za crnogorske prilike, ali sam čuo da je normalna za evropske standarde. Idemo ka evropskom putu, politika više nije intersantna kao što je ranije bila..."

Funkcioner PES-a Filip Ivanović istakao je da je Pokret "Evropa sad" najjača politička stranka nakon ovih izbora, te da će sasvim sigurno imati i najveći poslanički klub i biti glavni konstituent buduće vlade.

On se zahvalio se građanima koji su glasali i omogućili da sprovedu obećano u djelo.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Građani Crne Gore od danas do 7. oktobra mogu da provjere svoje podatke o etničko kulturološkim karakteristikama prikupljenih Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova koji je sproveden krajem prošle godine, najavio je direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović.
    Izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju prvi put će biti eksplicitno definisana zabrana svakog oblika nasilja u školama kao i obaveza pokretanja prekršajnog odnosno krivičnog postupaka protiv lica koje to nasilje vrši. To se navodi u Nacrtu izmjena i dopuna Zakona. Istim izmjenama planira se provjera rada direktora, nastavnika, ali i obaveze roditelja.