Autor: onogost.me
Foto: Srpska alternativa
14:48
16.3.2020.

Srpska alternativa upisana u registar političkih partija u Crnoj Gori

Nakon trideset dana od podnošenja prijave Ministarstvo javne uprave, donijelo je rješenje o upisu Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori.


Istim rješenje kao ovlašćeno lice za zastupanje partije upisan je Svetislav Perišić, koga je Skupština Srpske alternative održana prije dva mjeseca izabrala za njenog predsjesnika.

"Srpska Alternativa, kojoj je glavni cilj integrisanje srpskog naroda u pravni, ekonomski i društveni sistem države Crne Gore i ulazak Srba u vlast i sve institucije sistema, svojim programom se obavezala da poštuje Crnu Goru kao nezavisnu državu, uvažava sve državne simbole i njene spoljnopolitičke prioritete", saopštili su iz te partije.

Partija će učestvovati na narednim parlamentarnim izborima, koji se očekuju krajem oktobra.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:55
  15.7.2020.

  Studenti Univerziteta Crne Gore nikad nijesu uživali posebnu naklonost ministara prosvjete, koji su se uvijek trudili da ugode potrebama Đukanovićeve Donje Gorice i ostalih obrazovnih projekata DPS-a, saopštili su danas iz Foruma mladih URA Nikšić.

 • 08:32
  15.7.2020.

  Vlada Crne Gore aplicirala je za sredstva iz Fonda solidarsnosti EU i ukoliko aplikacija bude prihvaćena, moći će da računa na 425.000 bespovratne pomoći od Evropske komisije.

 • 13:45
  14.7.2020.

  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uz poruku da će nastojati da do 30. avgusta, kada će biti održani izbori, ne odgovaraju na "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju".

 • 09:36
  14.7.2020.

  Premijer Duško Marković čestitao je građanima Crne Gore i dijaspori 13. jul - Dan državnosti.