Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Što prije objaviti izvještaj o dešavanjima u Nikšiću 13. jula”

SD
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2022. u 11:58
Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su nadležne državne organe da što hitnije završe i objelodane izvještaj o događajima 13. jula u Nikšiću.

Portparol te stranke Nikola Zirojević kazao je da je unutrašnja kontrola Uprave policije, poslije više od godinu, objavila izvještaj vezano za dešavanja 4. i 5. septembra prošle godine na Cetinju.

„Nakon što je taj izvještaj potvrdio naše tvrdnje, ovdje ne smijemo stati“, naveo je Zirojević na Tviteru.

Prema njegovim riječima, Socijaldemokrate će priču oko Belvedera potencirati do kraja, dok svi odgovorni za teror nad građanima ne budu za to adekvatno kažnjeni.

„S druge strane, pozivam nadležne državne organe da što hitnije završe i objelodane izvještaj vezano za događaje 13. jula u Nikšiću“, kazao je Zirojević.

Kako je naveo, biće veoma interesantno saznati ko je obezbijedio prolaz grupi ekstremista koja se kretala od Sabornog hrama, do mjesta gdje se održavala proslava Dana državnosti.

“Biće, takođe, zanimljivo čuti ocjenu unutrašnje kontrole povodom pojedinih snimaka od tog dana. Svakako jedva čekamo da čujemo ocjenu unutrašnje kontrole o količini upotrijebljenih hemijskih sredstava tog dana u Nikšiću. Nemojte da čekamo godinu dana. Nije lako protiv ovakvog sistema i represije, ali se mora. Da zajedno zaustavimo iživljavanje dijelova policije nad građanima”, zaključio je Zirojević.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.