Autor: onogost.me
Foto: URA
11:45
11.3.2020.

Šućur: Nikšićka Rubeža kao kenijska Kibera

Nikšićko naselje Rubeža, iako samo nekoliko kilometra udaljeno od centra grada, već godinama je zapostavljeno od strane aktuelne DPS vlasti i sve više podsjeća na kenijsku Kiberu, kazao je danas potpredsjednik Opštinskog odbora URA Nikšić Goran Šućur.


Kaže da je “neprihvatljivo da u 2020. godini prigradsko naselje u Evropi nema trotoare, kontenjere, adekvatno sportsko igralište, u određenim djelovima rasvjetu, a da je ulica prekrivrena rudom boksita”.

“Nejasan je odnos lokalne samouprave prema mještanima ovog naselja i zašto neko tek tako zanemaruje svakodnevne probleme sa kojima se susreću građani. Zbog nepostojanja trotoara, a velike frenkvencije saobraćaja, ugrožena je bezbjednost mještana, a posebno djece koja svakodnevno idu u obližnju školu. Zar je potrebno da se dogodi saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom da bi se išta uradilo?”, pita Šućur.

Ističe da pod hitno treba izvršiti rekonstrukciju saobraćajnice i izgradnju trotoara, kako ne bi došlo, smatra on, do neželjenih posljedica.

“Jedino što cvjeta u ovom naselju su divlje deponije i predizborna obećanja političkih predstavnika mjesne zajednice. U okolini naselja nalazi se desetak divljih deponija koje predstavljau crne tačke nikšićke ekologije”, ukazuje potpredsjednik nikšićke URE.

Posebno je problemtično, smatra on, što ne postoje kontejneri za odlaganje otpada, pa samim tim mještani imaju muku sa odlaganjem otpada.

“Očigledno je da lokalna vlast nema volje da postavi kontenjere, ali zna da okrivi građane zbog postojanja divljih deponija. Takođe, u naselju ne postoji bilo kakav mobilijar za rekreaciju i razonodu. Igralište koje je rađeno u više izbornih ciklusa ne posjeduje osnovnu sportsku infrastrukturu, pa samim tim više podsjeća na parking”, dodaje Šućur.

Ističe i da “kulturnih manifestacija nema ni u najavi”, a da je Dom penzionera “koji je u vlasništvu mjesne zajednice, pretvoren u kafanu”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:41
  28.3.2020.

  Komunalna policija u Nikšiću krši sve zakonske norme, a posebno one koje su izdate od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, saopštili su danas iz nikšićkog odbora URA.

 • 13:29
  25.3.2020.

  Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa i 50 miliona eura za dugoročni program u skladu sa potrebama Vlade Crne Gore, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

 • 11:36
  25.3.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je veliku zahvalnost Evropskoj uniji (EU) koja Crnoj Gori donira tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

 • 09:05
  18.3.2020.

  Obaveza svih odgovornih društveno-političkih činilaca je da u vremenu pandemije koronavirusa kreiraju mjere i prijedloge koji će olakšati život građana i doprinijeti umanjenju posljedica izazvanih ovom pošasti, poručuju iz Građanskog pokreta URA i predlažu Vladi da usvoji set ekonomskih mjera kojima će se ublažiti negativni efekti koronavirusa na crnogorsku ekonomiju i privredu.