Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U DPS-u pregovaraju o koalicijama, nosilac izborne liste biće poznat uskoro

1603739704-vukicevic_1
DPS
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2021. u 12:26

Demokratska partija socijalista (DPS) još nije zvanično odlučila sa kojim partijama će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, ali ni ko će biti nosilac izborne liste.

Današnje navode u medijima da bi na čelu liste mogla biti bivša ministarka nauke Sanja Damjanović, iz DPS-a komentarišu kao spekulacije.

"Neko spekuliše da će biti Sanja, neko da će da bude gospodin Jevto Eraković. U svakom slučaju, ništa nije dogovoreno i zvanično. Mi ćemo o tome odlučiti narednih dana, a potom i upoznati javnost sa odlukom", kazali su za naš portal iz te partije.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Zoran Vukićević, rekao je agenciji MINA da očekuju da zajedno sa SD nastupe na izborima, a ko će im se još pridružiti zavisi od ishoda razgovora koji će biti okončani narednih dana.

Na pitanje hoće li među njima biti i nestranačkih ličnosti, Vukićević je odgovorio da im je cilj da to bude najkvalitetnija odbornička lista na predstojećim izborima i da na njoj budu imena uglednih, prepoznatljivih građana, stvaralaca, društvenih aktivista, ljudi koji nijesu politički aktivni, kao i onih koji su svoj doprinos dali kroz partijski angažman.

Kako je istakao, sadašnja odbornička lista DPS biće upravo odgovor da su čuli građane i svoje glasače, uvažili i poslušali njihovo mišljenje.

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura