Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“U Nikšiću postoji podjela na zaposlene i nezaposlene”

dsc_6811
Narodni pokret
  • Autor onogost.me
  • 13.02.2021. u 08:46

Lider Narodnog pokreta Crne Gore, Miodrag Daka Davidović, uoči izbora u Nikšiću 14. marta, osvrnuo se na podjele, koje pogađaju Nikšić i čitavu Crnu Goru.
 

"Mnogi ljudi pitaju: "Postoje li podjele u Nikšiću?" Ne, one na koje najčešće mislimo, na nacionalnoj, vjerskoj, političkoj osnovi. Postoji jedna nečuvena, bolna podjela: na zaposlene i nezaposlene", rekao je Davidović.

Narodni pokret Crne Gore, ima sistem, kako da eliminiše ovaj, sada već slobodno možemo reći višegeneracijski problem.

"Već postoji  model koji će omogućiti da dođu investitori u Nikšić i tako će se stvoriti uslovi da se zaposle ljudi. Ne samo mlada i školovana, svježa radna snaga, već i oni o kojima se premalo govori, oni za koje niko ne mari, a to su ,,stariji’’ kadrovi od 50 i više godina", istakao je Davidović.

Kako kaže, ovdje se prije svega misli na one koji su na razne načine praktično izbačeni sa posla, koji su na vrhuncu svoje snage postali tehnološki višak i završili na ulici.

"Oni još uvijek i te kako mogu da doprinesu društvu svojim znanjem i iskustvom. Cilj je da pronađemo način da oni mirno i bezbjedno dočekaju zasluženu penziju. Tako će da vaskrsne Nikšić!", zaključio je Davidović.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura