U radu nikšićke Skupštine učestvuje 16 žena

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 08.03.2023. u 09:20
U Skupštini opštine (SO) Nikšić predstavnice ljepšeg pola čine 39 odsto odborničkih mjesta.

U donošenju odluka u lokalnom parlamentu učestvuje 16 odbornica, što je za tri manje u odnosu na rad prošlog saziva SO Nikšić.

Predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, ističe da su odbornice ovog  saziva Skupštine opštine Nikšić veoma aktivne, te da daju poseban ton i doprinos skupštinskim zasijedanjima.

„U tom kontekstu, želio bih da pripadnice ljepšeg pola budu još zastupljenije i još politički aktivnije. Na njihovu kreativnost, odlučnost, hrabrost, posvećenost, pamet… ozbiljno računamo, u svim naporima da unaprijedimo kvalitet života u našem gradu“, kazao je Vuković.

Ističe da se trudi da afirmiše značajnu ulogu žena u svakom segmentu života i rada.

„Uostalom, moj prvi saradnik je žena, što možda i najbolje potvrđuje gorenavedeno.  Ako parafraziramo legendarnog Moša Odalovića, možemo reći da su žene „glagol od glagola raditi“. Ali, i mnogo više od toga“, poručio je Vuković.

Demokratsku partiju socijalista (DPS) predstavljaju četiri odbornice Ivana Radonić, Jasmina Nikčević, Slobodanka Roganović i Sonja Milatović. Demokrate Svetlana Tomić i Anđela Peković, Ne damo Nikšić Nada Krivokapić, Demos Ksenija Milović, NSD – Jadranka Koprivica, DNP – Tamara Ćalasan, UCG – Anica Đurović, URA – Anđela Mijanović, SNP – Vesna Miljanić, LP – Jelena Marković, nezavisna odbornica – Tatjana Knežević Perišić i SD – Aleksandra Vujović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U derbiju 20. kola Prve crnogorske košarkaške lige Sutjeska danas gostuje Podgorici. Ekipe sa vrha tabele domaćeg šampionata odigraće derbi susret, koji bi mogao da determiniše i prvoplasiranu ekipe pred završnicu sezone.
  Radovi na digitalizaciji sale Nikšićkog pozorišta biće završeni do kraja sedmice, kazali su direktor JU Nikšićko pozorište Radinko Krulanović i umjetnički direktor Janko Jelić u razgovoru sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem, koji je obišao radove.
  Povodom medijskih navoda o povećanju broja birača u biračkom spisku Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšptilo je da je birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine.