Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Šavnik ulažu preko dva miliona eura

39846627_316893182391623_4889606514563612672_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2018. u 14:23

Cilj lokalne uprave u Šavniku, koja je dobila još jedan mandat, je da zaustavi odlazak mladih. Zato će u taj grad, u ovoj građevinskoj sezoni, država uložiti 2 miliona i 300 hiljada eura, saopštio je prvi čovjek grada Mijomir Vujačić.

U novom mandatu lokalna uprava nastavlja što je i započela. Radi saobraćajnice, gradska ulica vrijedna je 670 hiljada eura, lokalni putevi, a krpe i udarne rupe. Rade i ruralnom području.

“Sve kad se uzme u obzir, ove godine ćemo uložiti preko 2 miliona i 300 hiljada eura,” kaže prvi čovjek opštine Mijomir Vujačić.

Pomaci su evidentni i iz ugla građana kaže Ranko Šušić.

“To se najbolje može vidjeti na gradilištima u Šavniku. Čini mi se da i država i lokalna samouprava ulaže dovoljno sredstava u razvoj, vjerujemo da će biti bolje,” saopštio je Šušić.

Komunalna infrastruktura važna je za Šavnik, svaki objekat u narednom periodu biće povezan sa izgrađenim postrojenjem. Započeli su i radove iz oblasti vodosnabdijevanja.

“To znači da ćemo mi zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja uložiti preko 200 hiljada u projekte iz oblasti vodoprivrede,” rekao je Vujačić.

Cilj svih projekata je da zadrže postojeće stanovništvo i mlade, da zaustave trend odlaska, da se u Šavnik dolazi, a ne odlazi, rekao je Vujačić.

rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.