Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U selu Kruševice nastavljeno glasanje

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2022. u 11:16
Glasanje u selu Kruševice nastavljeno je nakon prekida, saopštio je predsjednik tog Biračkog odbora Budimir Vukićević.

On je kazao da je na tom biračkom mjestu jedan član biračkog odbora pokušao da uništi dio izbornog materijala.

Vukićević tvrdi da do uništenja materijala nije došlo, pa je većina članova Biraškog odbora odlučila da glasanje bude nastavljeno.

Kako javlja reporterka TVCG, čeka se sjednica Opštinske izborne komisije koja će odlučiti da li da se izbori ponište ili ne.

Na biračkom mjestu u zgradi SO članica biračkog odbora iz redova koalicije “Za budućnost Šavnika” uništila je glasačke listiće zbog toga što su, kako je saopšteno iz te koalicije, na glasanje došla porodica koja nije iz Šavnika.

Oko devet sati prekinuto je glasanje i na drugom biračkom mjestu u Kruševicama, jer je član biračkog odbora takođe uništio izborni materijal.

Opštinski odbor šavničkog DPS-a saopštio je da su članovi biračkih odbora iz redova DF-a, ponovo spriječili održavanje izbora u Šavniku, te su biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam sati.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Opštine Nikšić obišla je oko 200 domaćinstava koji su prijavi štetu nakon zemljotresa koji je sredinom marta pogodio granično područje Crne Gore i Bosne Hercegovine, odnosno selo Čarađe u Goliji.