Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA: 2,7 miliona opredijeliti u Budžetu za rekonstrukciju puta Nikšić – Župa Nikšićka

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 04.12.2023. u 19:53
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali iz te partije, za potrebe rekonstrukcije pomenute saobraćajnice potrebno je, po revidiranom projektu, izdvojiti dva miliona i 720 hiljada eura.

"Kako se radi o dionici puta koja je u izuzetno lošem stanju, a koju svakodnevno koristi veliki broj učesnika u saobraćaju, jasna je neophodnost realizacije ovog projekta. Time bi se dao puni doprinos razvoju ovog kraja u kome je stalno naseljeno preko četiri hiljade stanovnika. Od posebnog značaja je i činjenica da u tamošnjoj osnovnoj školi nastavu pohađa oko tri stotine učenika koji svakodnevno prelaze ovu visoko rizičnu dionicu puta. Smatramo da bi se realizacijom ovog projekta značajno poboljšali uslovi života u MZ Župa Nikšićka, koja svake godine, po osnovu svojih prirodnih bogatstava (rudnika boksita, šume, vode itd.) i u budžet Opštine Nikšić i u državni budžet uplaćuje značajna finansijska sredstva”.

Zbog svega navedenog, iz nikšićke URE smatraju opravdanim očekivanje da se ova stavka uvrsti u kapitalni budžet.

"U slučaju da se to ne desi, odnosno da rekonstrukcija regionalne saobraćajnice Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje, ostane van kapitalnog budžeta, naš poslanički klub će adekvatno reagovati. Nikšićka URA ovom i sličnim inicijativama želi da nastavi i osnaži saradnju sa mjesnim zajednicama našeg grada”, zaključuju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Kristina Šćepanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Nikšić, kazala je da je skandalozna i neprihvatljiva izjava predsjednika Opštine Marka Kovačevića i poručila da mora da ode sa čela grada.
  Nova srpska demokratija (NSD) izvinila se, kako kažu, "svima onima koji su u Markovim riječima pronašli ono čega nema, na šta on nije mislio i čega nije bilo i onima koji su u tim riječima upravo željeli da pronađu ono što žele da ospore i koje su te riječi, namjerene da ohrabre pomirenjem, donijele duševnu bol". Ovo su poručili iz te partije povodom govora prvog čovjeka Opštine Nikšić Marka Kovačevića na obilježavanju godišnjice bitke na Grahovcu.