Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA čestitala jubilej Ozonu: 15 godina predanog rada u očuvanju ekološke Crne Gore

ura1_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.11.2020. u 14:17

Čestitamo 15 godina postojanja, posvećenog rada i iskrenog zalaganja za ekološku državu Crnu Goru Udruženju građana Ozon, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Udruženje građana Ozon formalno je osnovano 2006. godine sa ciljem da riješi problem aerozagađenja u Nikšiću i da nakon dvije godine izađe na lokalne izbore kako bi taj grad vratili među razvijene i perspektivne lokalne zajednice.

"Aktivizam i istrajnost ljudi koji rade u Ozonu imali su jak uticaj širom Crne Gore i doprinijeli su tome da se ekološke teme i održivi razvoj danas tretiraju mnogo ozbiljnije nego što je bio slučaj daleke 2006. godine”, napominju iz URE. 

Iz te partije podsjećaju da je Udruženje građana Ozon realizovalo više od 50 projekata i 700 akcija, kao i da trenutno broji oko 2.900 članova.

"Ozonova saradnja sa nekim od najrelevantijih međunarodnim i domaćim organizacijama i institucijama zauvijek je ucrtala Crnu Goru na ekološku mapu svijeta. Smatramo da Ozon treba da bude primjer svima onima koji žele ozbiljno da se pozabave ekološkim pitanjima u Crnoj Gori. Nevladin sektor, kome i Ozon pripada, ima još mnogo prostora da se razvija i reformiše i na tome treba predano raditi”, piše u čestitki URE.

Udruženje građana Ozon, kako kažu, doprinijelo je i demokratskoj promjeni vlasti.

"Želimo da ukažemo na tu važnu činjenicu, jer u svim demokratskim i razvijenim zemljama nevladin sektor ima moć da bitno utiče na sve društvene procese u državi. Ozonu želimo da do kraja godine realizuje sve zacrtane ciljeve, ali i da nastavi sa radom koji će činiti Crnu Goru boljim mjestom za život svih građana. Ozon će u Građanskom pokretu URA uvijek imati pouzdanog i kredibilnog prijatelja i partnera na tom putu”, zaključuju iz URE.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.