URA: Nedopustivo je da đaci danima nemaju prevoz do škole

vura
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2015. u 12:22

U opštinskom odboru građanskog pokreta URA ističu da je nedopustivo da već tri dana učenici sa teritorije Opštine Nikšić, koji koriste usluge javnog prevoza, ne mogu da pohađaju nastavu. 

Kako se navodi u njihovom saopštenju, sve se to događa zbog nesposobnosti nadležnih organa da kvalitetno obavljaju svoj posao, odnosno da budu na usluzi građanima i adekvatno rješavaju sve probleme u Nikšiću.

„Tužno je da se problem koji je nastao između lokalne uprave, Ministarstva prosvjete i prevoznika prebija preko leđa roditelja i učenika. Molimo Vas da ne gledate samo svoj inters nego bi sa Vaše strane bilo moralno da djeca budu na prvom mjestu, a vaše međusobne probleme rešavajte na drugi način koji ne bi uticao na redovan odlazak djece u školu. Na ovakav način djecu i njehove roditelje dovodite u neravnopravan položaj i svrstavate ih u građane drugog reda “, navodi se u saopštenju URA-e u odakle pozivaju sve nadležne da se što prije riješi nastali problem kako djeca ne bi bila lišena sticanja novog znanja.

U ovom pokretu podsjećaju da su ranije najvili prema Opštini Nikšić da se u budžetu nađe stavka prema kojoj bi se za učenike osnovnih škola obezbijedila sredstva da svi dobiju besplatane
udžbenik.

Poslednja dešavanja , kao ističu, daju im za pravo da se pokrene i inicijativa da se, i učenicima Osnovnih škola koji koriste usluge prevoza, kroz budžet obezbijede sredstva da besplatno dolaze na nastavu čime bi se i oni i njihovi roditelji doveli u ravnopravan položaj.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.