Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA Nikšić: Problem bezdomnih životinja i dalje čeka rješenje

niksicka-ura-1320x733
URA
  • Autor onogost.me
  • 28.11.2020. u 12:44

Nikšićki odbor GP URA-e uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću podsjećajući ga da je problem bezdomnih životinja i dalje neriješen.

U ovoj političkoj partiji pitaju se šta je šta je to od 2015. godine kada je Sklonište u Bresticama dobilo rješenje, do kraja 2019. godine „pojelo“ preko milion eura.

„Da je u ovoj oblasti nešto trulo i nezakonito potvrđuje nam i neodgovaranje nadležnih  na odborničko pitanje “Koliki je ukupni iznos novca koji je posredno i neposredno u Opštini Nikšić utrošen u cilju rješavanja problema prekobrojnosti populacije bezdomih životinja od donošenja Odluke o izgradnji skloništa u Bresticama do danas”, postavljeno 27. maja 2020. na 19. sjednici nikšićke Skupštine“, piše u otvorenom pismu Opšinskog odbora ove partije.

Pitanje je, kako kažu, stiglo od koalicionog partnera u vršenju vlasti u Nikšiću, očito „nezadovoljan načinom na koji je tretirana ova problematika dugi niz godina i stanjem u kojem se nalaze nedužne bezdome životinje u našem gradu“.

“Kao ministar nijeste riješili ni probleme jedine stočarke Romkinje Slavke Adžović kojoj su zbog vašeg ignorisanja, ljudi dobre volje priskakali u pomoć da održi stado. Sad ste kao predizborni gradonačelnik DPS-a promptno riješili da date ovoj vrijednoj stočarki opštinsko zemljište da sagradi štalu, za koju je materijal nabavljen zahvaljujući inicijativi Darka Saveljića i solidarnosti građana”, navodi se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.