Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA: Spajić zadužuje Crnu Goru i rasprodaje državnu imovinu

Građanski pokret URA
  • Autor onogost.me
  • 14.06.2024. u 16:44
Iz Građanskog pokreta URA kritikovali su predložene izmjene Zakona o državnoj imovini koje, kako su rekli, predviđaju da se isključivo Vlada pita za raspolaganje državnom imovinom do 300 miliona eura i upitali da li se sprema ''rasprodaja Crne Gore da bi se vraćali enormni dugovi Vlade Milojka Spajića''.

,,Nakon što nas je u rekordnom roku zadužio skoro milijardu eura i najavio nova zaduženja, Spajić ne prestaje sa politikama koje su štetne po državu, pa se sada sjetio da suspenduje zakonodavnu vlast i bez saglasnosti Skupštine rasprodaje državno blago Crne Gore", ističu iz URE dodajući da je parlamentarna većina Spajiću  u decembru 2023. godine kroz Zakon o Budžetu za 2024. godinu dozvolila da se zadužuje bez saglasnosti Skupštine Crne Gore.

Iz Pokreta URA navode da ovo neodoljivo podsjeća na ''onaj pobijeđeni režim koji je u nedostatku bilo kakvih ideja za stvaranje nove vrijednosti išao u rasprodaju državne imovine koja se, na kraju, svela na opštenarodnu pljačku''.

''Za razliku od ove i svih ostalih, Vlada koju je predvodio Građanski pokret URA jedina je uvećavala državni kapital kupovinom akcija Luke Bar, miliona kvadrata Željezare u Nikšiću i to u centru grada, da smo trajekt vratili u državno vlasništvo, stavili u posjed države osam brodova...'', dodali iz iz GP URA.

U saopštenju se navodi da očekivanje da će Vlada tokom juna mjeseca ''doživjeti brodolom''.

,,Ipak, građani svakodnevno vide o kakvoj družini je riječ i nadamo se da će nakon narednih sjednica tokom juna mjeseca ova Vlada i formalno doživjeti brodolom nakon što je Spajić u svakom mjestu izgubio legitimitet", zaključuju iz URE.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".
    Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.