Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ustavni sud ukinuo izmjene Zakona o predsjedniku

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 27.06.2023. u 12:44
Ustavni sud je na današnjoj sjednici jednoglasno ukinuo izmjene Zakona o predsjedniku, koji je izglasan u decembru prošle godine.

"Ukidaju se odredbe člana 7.b stav 1, člana 7.f stav 1, člana 7.h st..2, 4. i 5. i člana 24.a Zakona o predsjedniku Crne Gore (“Službeni list Crne Gore” br. 42/18 i 140/22), navodi se u saopštenju nakon 11. sjednice.

Odluka će, kako je saopšteno, biti objavljena u “Službenom listu Crne Gore”.

Ustavni sud Crne Gore je u sastavu: predsjednik Budimir Šćepanović i sudije - Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić:

Ustavni odbor Skupštine predložio je ranije Ustavnom sudu da odbaci inicijative, ocjenjujući da nema osnova za njihovo prihvatanje.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je ranije da se nada da će Ustavni sud ubrzo donijeti odluku po inicijativama, kako bi sve nedoumice u tom smislu bile otklonjene i kako bi funkciju predsjednika od prvog dana mandata mogao da vrši u punom kapacitetu.

Izmjene Zakona o predsjedniku, koje se odnose na proceduru izbora mandatara za sastav Vlade, usvojene su u decembru prošle godine.

Venecijanska komisija preporučila je tada poslanicima da ne usvojaju izmjene Zakona.

Bivši predsjednik države Milo Đukanović je, nakon što nije postignut dogovor oko novog mandatara ni posle usvajanja izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku, raspustio Skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.
  Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.