Autor: onogost.me
Foto: Skupština.me
15:25
9.1.2021.

Uvodi se Poslaničko pitanje o određenoj temi

Novi institut Poslaničko pitanje u vezi sa određenom temom predviđen je izmjenama Poslovnika Skupštine Crne Gore, koje su usvojene krajem prošle godine.


Na predlog poslaničkih klubova parlamentarne opozicije i većine održava se posebna sjednica na kojoj nadležni ministar odgovara na poslanička pitanja u vezi sa određenom temom.

"Predlog sa precizno navedenom temom, o kojoj se postavljaju pitanja, ime i prezime ministra, predlažu poslanički klubovi naizmjenično, jednom poslanici iz opozicije, a jednom predstavnici parlamentarne većine", kaže se u novom članu Poslovnika.

Predlog se dostavlja predsjedniku Skupštine, u pisanoj formi, najkasnije sedam dana prije dana određenog za održavanje posebne sjednice parlamenta.

Pravo na postavijanje pitanja nadležnom ministru, povodom određene teme, ima predsjednik, odnosno ovlašćeni predstavnik poslaničkog kluba.

Vrijeme za postavijanje pitanja ministru je najviše pet minuta, koliko ima vremena i za odgovor.

"Poslije odgovora poslanik koji je postavio pitanje ima pravo da ga komentariše u trajanju najvise tri minuta, a ministar da odgovori u trajanju od najviše tri minuta", predviđeno je Poslovnikom.

Poslanik koji je postavio pitanje, ima pravo da se izjasni o odgovorima u trajanju od najviše dva minuta.

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:40
  4.3.2021.

  ,,S obzirom na to da je poznato katastrofalno stanje stvari u Opštini Nikšić, jedan od naših ključnih ciljeva koje planiramo da ostvarimo je kompletna reforma lokalne samouprave. To podrazumijeva novu sistematizaciju radnih mjesta u Opštini Nikšić, kao i javnih službi i preduzeća čiji je osnivač opština”, saopštila je kandidatkinja za odbornicu sa liste Crno na bijelo u Nikšiću Rada Nikčević.

 • 11:35
  4.3.2021.

  Osnivač i lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović kazao je da nikada ne bi ušao u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

 • 19:13
  3.3.2021.

  Nakon osvajanja vlasti 14. marta, Nikšić će dobiti: dvije biciklističke staze, punktove za iznajmljivanje bicikala, kao i trim stazu pod Trebjesom, renovirana postojeća i nova igrališta i poligone na teritoriji cijelog grada i dva avanturistička parka, kazala je nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović prilikom obilaska park šume Trebjesa.

 • 18:39
  3.3.2021.

  Nikšić je uvijek bio grad sporta, a u sport se nikad nije ulagalo koliko je trebalo i taj segment u razvoju našeg grada uvijek je bio zanemaren.Tako je ugašen jedan od najvećih gradskih klubova – Fudbalski klub (FK) Čelik“, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nišiću Radovan Milović.