“Više stotina birača u Šavniku u zoni krivične odgovornosti”

Demokrate
 • Autor onogost.me
 • 29.10.2022. u 14:02
Cjelokupna javnost svjedok je brutalnog inžinjeringa DPS (Demokratska partija socijalista) u Šavniku, uoči izbora 23. oktobra, na osnovu kojeg je u birački spisak upisano više stotina birača, a koji su, dovođenjem u zabludu državnih organa, direktno ušli u zonu krivične odgovornosti, saopštio je danas Momo Koprivica, potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore.

“Naime, u članu 415 Krivičnog zakonika je definisano krivično djelo “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja” koje glasi: “Ko dovođenjem u zabludu navede nadležni organ da u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi ovjeri štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina. Kaznom iz stava 1 ovog člana kazniće se i ko ovakvu ispravu, zapisnik ili knjigu upotrijebi iako zna da su neistini.” Jasno proizlazi da su pomenuti birači preuzeli rizik da završe u zatvoru zbog izvršenja krivičnog djela, a samim glasanjem na ponovljenim izborima bi doveli do kraja radnju izvršenja tog djela i ispoljili namjeru za izvršenje djela, relevatnu za tužilaštvo i sud sa krivičnopravnog aspekta. Ovi izborni falsifikatori su podnijeli neistinitu prijavu prebivališta, na adresama sa kojima nikakvu životnu vezu nemaju, kako bi dovodeći u zabludu nadležni državni organ bili upisani u birački spisak i protivpravno glasali na izborima u Šavniku, čime su izvršili krivično djelo”, istakao je Koprivica u saopštenju koje su dostavile Demokrate.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada može da uvede prinudnu upravu u nekoj opštini ako parlament ne funkcioniše pola godine. Komentarišući dešavanja u Šavniku Abazović je rekao da misli da je izostala prava reakcija tužilaštva jer “mi ne možemo da zabranjmo ljudima da se izjašnjavaju”.
  Ponovno sprečavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo za redom, novi je šamar od Demokratskog fronta, ne samo Šavvničanima, opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a.