Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada do 8. novembra, danas poziv manjinama

121180292_1402336169968919_6273900573902175524_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2020. u 13:11

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić kazao je kako će najkasnije do 8. novembra predložiti sastav nove Vlade.

On je, nakon konsultacija sa predsjednikom Milom Đukanovićem, naveo da je današnji dan, dan pobjede demokratije u Crnoj Gori.

„Svi u Crnoj Gori treba da znaju da je narodna pobjeda doživjela formalizovanje ovim današnjim činom. Imali smo jedan otvoren jasan konkretan odgovor predsjednika Đukanovića, koji je mogao i da pravi drugu kombinatoriku, ali ta kombinatorika ovog puta nije bila potrebna“, naveo je Krivokapić.

On se nada da će pregovori o sastavu nove vlade biti završeni od 8. novembra, te da će usaglasiti sve ono što su potrebe i interesi političkih partija i eksperata, kao i da će vrlo brzo ponuditi Skupštini predlog nove Vlade.

„Ja ću danas uputiti pozive svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u sastavljanju Vlade“, kazao je Krivokapić i dodao da će ubuduće Crna Gora izgledati drugačije.

„Kao što je sunce poslije ove kiše ogrijalo, tako će i Crna Gora da izgleda poslije četiri godine našeg mandata“, naveo je Krivokapić.

Bečić: Očekujem uspješnu kohabitaciju

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da su sa Đukanovićem imali sadržajan i korektan sastanak, te da očekuje uspješnu kohabitaciju u najboljem interesu Crne Gore i građana.

„Mi smo sada u obavezi da verifikujemo izbornu volju građana jednako efikasno kako smo to čini do sada, a priznaćete da smo bili efikasni“, kazao je Bečić i podsjetio na potpisani Sporazum, konstitutivnu sjednicu i predlaganje mandatara.

„Sada je dio obaveza na Krivokapiću da krene u koncipiranje i predlaganje programa i sastava Vlade. Ja očekujem od svih konstituenata da pokažu partnerski i kolegijani odnos koji odgovara istorijskom momentu u kojem se nalazimo“, kazao je Bečić novinarima.

Očekuje i da se pokaže senzibilitet prema volji građana i složenom epidemiloškom momentu.

„Ja ću, kao predsjednik Skupštine, sa nestrpljenjem očekivati predlog za sastav nove Vlade i nakon toga u najkraćem mogućem roku sazvati sjednicu na kojoj ćemo, nadam se, izabrati Vladu i krenuti u brojne reformske procese“, naveo je Bečić.

Abazović: Društvo zrelije nego što smo mislili

Lider GP URA Dritan Abazović poručio je da je dašanji dan dokaz da je crnogorsko društvo zrelije nego što smo mislili.

„Mislim da je predsjednik Crne Gore prihvatio realnost, što je jako bitno i da ćemo krenuti sa kohabitacijom“, navodi Abazović.

On je poručio i da građani treba da budu relaksirani, a da je na mandataru teži dio posla, da u što kraćem vremenu predloži sastav vlade.

„Dobili smo obećanje od predsjednika da neće biti opstrukcija, nadam se da će ostati na tome. Mislim da će ostati na tome, ne trebaju nam više svađe“, naveo je Abazović i dodao da ćemo najduže u roku od mjesec imati priliku da u Skupštini čujemo predlog za sastav nove vlade.

„Ja mislim da će nova vlada biti i evropska i građanska i ekološka i u korist svih građana”, zaključio je Abazović.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.