Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada većinom glasova usvojila predlog Temeljnog ugovora

  • Autor onogost.me
  • 08.07.2022. u 17:28

Vlada Crne Gore na današnjoj višesatnoj sjednici usvojila je predlog Temeljnog ugovora sa SPC. Od 18 prisutnih ministara, 13 je glasalo za, pet ministara je izuzelo mišljenje. 

Premijer Dritan Abazović je, bez obzira na prigovore ministara Ranka Krivokapića i Raška Konjevića o kvalifikovanoj većini, proglasio da je tačka usvojena, i rekao da postoji mogućnost da se glasanje ponovi na narednoj sjednici ili elektronski.

Krivokapić je naglasio da kvalifikovana većina ne postoji na današnjoj sjednici, jer ona ne podrazumijeva većinu od prisutnih, već od svih članova Vlade, a to znači da treba 14 glasova za prihvatanje ove tačke.

“Mi smo ovu tačku usvojili, oko kvalifikovane većine nemam problem da se na elektronskoj sjednici ili redovnoj ista stvar ponovi”, kazao je Abazović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.