Autor: onogost.me
Foto: PZP
13:38
21.3.2019.

Vladan Raičević predsjednik OO Pokreta za promjene

Na redovnoj izbornoj skupštini Opštinskog odbora Pokreta za promjene konstituisan je novi odbor i rukovodstvo.


Jednoglasnom odlukom svih prisutnih na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Pokreta za promjene Nikšić, u narednom četvorogodišnjem mandatu, izabran je Vladan Raičević, profesor filozofije i magistrant na Fakultetu za bezbijednost i kriminalistiku.

Raičević je kazao da je socijalna realnost našeg grada „obeshrabrujuća, ali nimalo iznenađujuća s obzirom na to ko je kreira“.

„Postojeća vlast u kontinuitetu pokazuje uspješnost samo u sistematskoj razgradnji grada i njegovih žitelja koje apsorbuje Podgorica, a  koja prijeti da proguta ostatak države. Takva vlast, koja je uspješna samo u stvaranju simulakruma, mora biti posve zaustavljena. Naš novi program stranke i predstojeća politička dešavanja, stvoriće pretpostavke za izgradnju Nikšića i Crne Gore u ekonomskom, privrednom, kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu. Daćemo puni doprinos objedinjavanju opozicije, te stvaranju jedne zrelije političke zajednice i kulture, koja treba da pokaže kolektivnu inteligenciju  kao uslov opstanka“, poručio je novi predsjednik OO PZP.

Zahvalivši kolegama na povjerenju i izvanrednoj saradnji u prethodnom periodu, najavio je i da će na predstojećem kongresu biti promovisan reformisani program stranke – koji će biti magistralni put političkog djelovanja u narednom četvorogodištu.

Za potpredsjednike odbora izabrani su Bogić Mićković i Veljko Vasiljević. Novoformirani Opštinski odbor broji 60 članova, dok je za Glavni odbor delegirano 22 kandidata iz Nikšića. Izabrani su i delegati za predstojeću Skupštinu Pokreta za Promjene Crne Gore, koja će se održati sjutra u Podgorici.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  16.4.2019.

  OO Socijaldemokrata Nikšića održao je sjednicu kojoj su prisustvovali Ivan Brajović, predsjednik SD-a, Danilo Mirotić, generalni sekretar SD-a i menadžer OO SD Nikšića i Kenan Hrapović, član Predsjedništva SD-a.

 • 20:05
  15.4.2019.

  Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i predstavnici Pokreta “Odupri se-97000” razmotrili su sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP) koja je bila domaćin današnjeg sastanka. 

 • 11:06
  15.4.2019.

  Predstavnici organizacionog odbora pokreta „97.000 – Odupri se” i opozicionih subjekata sastaće se danas u hotelu Jugoslavija, u Nikšiću.

 • 12:17
  12.4.2019.

  Odbijanje našeg amandmana, koji se  odnosi da obaveza svake političke partije koja se finansira iz lokalnog i državnog budžeta bude isticanje crnogorske zastave na stranačkim prostorijama, a koje je predložio poslanik Andrija Popović, pokazatelj je da Vlada svojim odlukama nanosi štetu državnim simbolima, kazali su iz Crnogorske kulturne mreže.