Autor: onogost.me
Foto: PZP
13:38
21.3.2019.

Vladan Raičević predsjednik OO Pokreta za promjene

Na redovnoj izbornoj skupštini Opštinskog odbora Pokreta za promjene konstituisan je novi odbor i rukovodstvo.


Jednoglasnom odlukom svih prisutnih na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Pokreta za promjene Nikšić, u narednom četvorogodišnjem mandatu, izabran je Vladan Raičević, profesor filozofije i magistrant na Fakultetu za bezbijednost i kriminalistiku.

Raičević je kazao da je socijalna realnost našeg grada „obeshrabrujuća, ali nimalo iznenađujuća s obzirom na to ko je kreira“.

„Postojeća vlast u kontinuitetu pokazuje uspješnost samo u sistematskoj razgradnji grada i njegovih žitelja koje apsorbuje Podgorica, a  koja prijeti da proguta ostatak države. Takva vlast, koja je uspješna samo u stvaranju simulakruma, mora biti posve zaustavljena. Naš novi program stranke i predstojeća politička dešavanja, stvoriće pretpostavke za izgradnju Nikšića i Crne Gore u ekonomskom, privrednom, kulturnom, sportskom i svakom drugom smislu. Daćemo puni doprinos objedinjavanju opozicije, te stvaranju jedne zrelije političke zajednice i kulture, koja treba da pokaže kolektivnu inteligenciju  kao uslov opstanka“, poručio je novi predsjednik OO PZP.

Zahvalivši kolegama na povjerenju i izvanrednoj saradnji u prethodnom periodu, najavio je i da će na predstojećem kongresu biti promovisan reformisani program stranke – koji će biti magistralni put političkog djelovanja u narednom četvorogodištu.

Za potpredsjednike odbora izabrani su Bogić Mićković i Veljko Vasiljević. Novoformirani Opštinski odbor broji 60 članova, dok je za Glavni odbor delegirano 22 kandidata iz Nikšića. Izabrani su i delegati za predstojeću Skupštinu Pokreta za Promjene Crne Gore, koja će se održati sjutra u Podgorici.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:09
  19.6.2019.

  Održana je osma Opštinska izborna konferencija DPS-a Plužina na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 30 članova.

 • 10:54
  18.6.2019.

  Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, istaknuto je na protestnom skupu pokreta “Do slobode” održanom sinoć u hotelu “Jugoslavija”, kojem je prisustvovalo pedesetak pristalica.

 • 08:20
  17.6.2019.

  Građanski pokret “Do slobode” organizuje protestni skup večeras u 20h, u sali hotela Jugoslavija.

 • 19:04
  15.6.2019.

  Na danas održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Šavnik izabran je odbor od 54 člana i 23 člana koji ulaze u sastav Opštinskog odbora po funkciji i čine novi Opštinski odbor koji ukupno broji 77 članova.