Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlatko Vuković novi predsjednik opštine Šavnik

vlatko
YouTube Screenshot
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2020. u 11:54

Vlatko Vuković (DPS), koji je do sada obavljao funkciju potpredsjednika opštine Šavnik, novi je predsjednik te lokalne samouprave.

Za Vukovića, koji je bio jedini kandidat, na sjednici Skupštine opštine (SO) glasalo je 19 odbornika vladajuće, Demokratske partije socijalista (DPS), dok su tri odbornika Demokratskog fronta (DF) i jedan Demokratske Crne Gore bili uzdržani. 

Vladimir Tomić, predsjednik kluba odbornika DPS-a rekao je da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vlatka Vukovića, već vjera u Boga.

"Važno mi je da u ovom trenutku naš prijatelj i sugrađanin Vlatko Vuković ostane čovjek, ostane vjeran Hristu, vjeran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i svijeći, da ostane vjeran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice. Za mene Vlatko Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. vijeka i vojvode i to ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju. Darivao ga je dakle i kosovskim mitom i kosovskim štitom", naveo je Tomić.

Ono što očekuje, kako je kazao, od Vlatka Vukovića jeste da formira jak tim pravnika koji će čuvati njegov integritet, ugled opštine i brinuti o zakonitosti odluka koje bude donosio.

"Ako želi sebe da obesmrti Vlatko Vuković će se sa lokalnim sveštenom, monaštvom dobro zagledati u temelje porušenog hram manastira Jelovice, gdje su trojica Vukovića konaha Savatije, Mihailo i Danilo Hrista Boga molili za sve nas i za svoje bratstvo. Ovo govorim iz razloga što vjerujem iako se bude, a izvjesno je da hoće, bavio temama lokalnog značaja, ako nekad dođe u priliku da bira između carstva zemlje i carstva neba, Vlatko Vuković neće pogriješiti", uvjeren je on.

Kako je dodao, svi su saglasni da ih najviše tišti i boli to što se u opštini oslikava pogubna migracija i mortalitet.

"To je pitanje kojim svi zajedno treba da se pozabavimo, predsjednik najviše i vjerujem da će svim silama se pokušati da osnaži mali izvor novorođenih plemenika koje smo do sada darivali sa po 300 eura, a vjerujem da zaslužuju i 3.000 ako je moguće. I to je nešto za šta ne smijemo da žalimo i za šta moramo imati sredstava i što nam mora u ovom trenutku biti najpreče jer od toga direktno zavisi opstanak i naših vrtića, škola, sela institucija i možda i same cijele opštine", poručio je Tomić.

Vuković je rođen 1982.godine u Šavniku. Završio je Poljoprivredni fakultet i u Opštini Šavnik radi od 2006. godine obavljajući poslove samostalnog savjetnika za poljoprivredu, rukovodioca Službe za poljoprivredu i ruralni razvoj, dok se od 2014.godine nalazio na mjestu potpredsjednika Opštine. 

Predsjednik je Opštinskog odbora DPS Šavnik, član IO i OO odbora, kao i član glavnog odbora DPS Crne Gore.

Izbor novog čelnika Šavnika, uslijedio zbog smrti dugogodišnjeg predsjednika Mijomira Vujačića, početkom januara ove godine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.