Autor: onogost.me
Foto: onogost.me arhiva
10:01
20.3.2019.

Vučinić: Jedinstvo opozicionih partija karika koja nedostaje

Radnička partija prihvata poziv Ujedinjene Crne Gore o zajedničkom djelovanju opozicije koji je javno upućen liderima svih opozicionih partija i smatramo da bi što prije trebalo doći do održavanja takvog sastanka na kojom će se dogovoriti zajedničko djelovanje i akcija, saopštio je njen lider Janko Vučinić.


“Sada kada je narod na ulici i kada je energija narodnog bunta protiv kriminalne vlasti na najvećem nivou, kada su na protestima prisutni mladi ljudi i to u velikom broju, kada su se studenti probudili a konačno ima naznaka da će i jedan nacionalni sindikat podržati i priključiti se protestima, onda je jedinstvo svih opozicionih političkih partija i poslanika karika koja nedostaje da bi bili komplentni u odlučujućoj akciji svih društvenih subjekata, koja će prouzrokovati pad režima”, smatra on.

Još jednom je uputio podršku organizatorima protesta da istraju u mirnim i nenasilnim okupljanima naroda, kao i da oni sami pozovu opoziciju na ujedinjenje i prihvate ih u organizaciji istih.

“Ostavimo lične sujete i neslaganja iza nas jer imamo zajednički sadržalac i jedinstveni cilj, a to je rušenje režima i put ka slobodnim i poštenim izborima na kojima će se pokazati volja naroda i na osnovu koje će se konstituisati buduća vlast. I konačno da se u Crnoj Gori vlast prvi put promijeni na izborima i da se uvede princip smenjivosti vlasti. Zato hajde da se dogovorimo i svi zajedno da napravimo prvi korak ka demokratiji, a to su slobodni i pošteni izbori i vlast koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda”, poručio je Vučinić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:09
  19.6.2019.

  Održana je osma Opštinska izborna konferencija DPS-a Plužina na kojoj je izabran novi Opštinski odbor od 30 članova.

 • 10:54
  18.6.2019.

  Jedan čovjek je privatizovao državu, prodao je sve što se može prodati, udario je i na crkvu, a mi smo se večeras okupili, u njegovom rodnom gradu, da mu poručimo da je gotov, istaknuto je na protestnom skupu pokreta “Do slobode” održanom sinoć u hotelu “Jugoslavija”, kojem je prisustvovalo pedesetak pristalica.

 • 08:20
  17.6.2019.

  Građanski pokret “Do slobode” organizuje protestni skup večeras u 20h, u sali hotela Jugoslavija.

 • 19:04
  15.6.2019.

  Na danas održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Šavnik izabran je odbor od 54 člana i 23 člana koji ulaze u sastav Opštinskog odbora po funkciji i čine novi Opštinski odbor koji ukupno broji 77 članova.