Autor: onogost.me
Foto: onogost.me arhiva
10:01
20.3.2019.

Vučinić: Jedinstvo opozicionih partija karika koja nedostaje

Radnička partija prihvata poziv Ujedinjene Crne Gore o zajedničkom djelovanju opozicije koji je javno upućen liderima svih opozicionih partija i smatramo da bi što prije trebalo doći do održavanja takvog sastanka na kojom će se dogovoriti zajedničko djelovanje i akcija, saopštio je njen lider Janko Vučinić.


“Sada kada je narod na ulici i kada je energija narodnog bunta protiv kriminalne vlasti na najvećem nivou, kada su na protestima prisutni mladi ljudi i to u velikom broju, kada su se studenti probudili a konačno ima naznaka da će i jedan nacionalni sindikat podržati i priključiti se protestima, onda je jedinstvo svih opozicionih političkih partija i poslanika karika koja nedostaje da bi bili komplentni u odlučujućoj akciji svih društvenih subjekata, koja će prouzrokovati pad režima”, smatra on.

Još jednom je uputio podršku organizatorima protesta da istraju u mirnim i nenasilnim okupljanima naroda, kao i da oni sami pozovu opoziciju na ujedinjenje i prihvate ih u organizaciji istih.

“Ostavimo lične sujete i neslaganja iza nas jer imamo zajednički sadržalac i jedinstveni cilj, a to je rušenje režima i put ka slobodnim i poštenim izborima na kojima će se pokazati volja naroda i na osnovu koje će se konstituisati buduća vlast. I konačno da se u Crnoj Gori vlast prvi put promijeni na izborima i da se uvede princip smenjivosti vlasti. Zato hajde da se dogovorimo i svi zajedno da napravimo prvi korak ka demokratiji, a to su slobodni i pošteni izbori i vlast koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda”, poručio je Vučinić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:19
  16.4.2019.

  OO Socijaldemokrata Nikšića održao je sjednicu kojoj su prisustvovali Ivan Brajović, predsjednik SD-a, Danilo Mirotić, generalni sekretar SD-a i menadžer OO SD Nikšića i Kenan Hrapović, član Predsjedništva SD-a.

 • 20:05
  15.4.2019.

  Predsjednici svih partija parlamentarne opozicije i predstavnici Pokreta “Odupri se-97000” razmotrili su sedmičnu aktivnost u okviru kreativno-medijskog i normativnog tima i aktivnosti na međunarodnoj afirmaciji građanskih protesta, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP) koja je bila domaćin današnjeg sastanka. 

 • 11:06
  15.4.2019.

  Predstavnici organizacionog odbora pokreta „97.000 – Odupri se” i opozicionih subjekata sastaće se danas u hotelu Jugoslavija, u Nikšiću.

 • 12:17
  12.4.2019.

  Odbijanje našeg amandmana, koji se  odnosi da obaveza svake političke partije koja se finansira iz lokalnog i državnog budžeta bude isticanje crnogorske zastave na stranačkim prostorijama, a koje je predložio poslanik Andrija Popović, pokazatelj je da Vlada svojim odlukama nanosi štetu državnim simbolima, kazali su iz Crnogorske kulturne mreže.