Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Da uskoro počnemo obilježavati datum učlanjenja u EU

  • Autor onogost.me
  • 13.07.2022. u 10:21

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković položio je vijenac na spomenik “Braći Vučinić” povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i obilježavanja Dana ustanka. 

Tom prilikom, Vuković je istakao koliko je važno poštovati žrtvu Milice, Đorđija i Boška Vučinića, i svih njihovih saboraca, koji su polaganjem vlastitih života ispisali jednu od najveličanstvenijih stranica naše istorije. 

“Naša je dužnost da uspomenu na njih čuvamo od zaborava i prenesemo je na buduće generacije jer će na ovakvim “svijetlim grobovima”, nesumnjivo “iznići cvijeće”, za “buduća neka pokoljenja”. 

Upravo je i sa tog aspekta ovaj datum prilika da se podsjetimo važnosti ideala slobode i mira, kao esencijalnih pretpostavki za razvoj i napredak svakog društva. 

Uz želje da se u našoj zemlji uskoro počne obilježavati datum sticanja punopravnog članstva u EU, te da svi zajedno, bez obzira na političke, ideološke i sve druge razlike, damo doprinos pomirenju i napretku u procesu evropskih integracija, još jedanput čestitam Dan državnosti Crne Gore”, zaključio je Vuković.

Polaganju vijenca prisustvovali su i sekretarka Skupštine, Ivana Šljukić, i potpredsjednik Skupštine, Arsenije Lalatović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.