Vuković: Sa DPS-om nećemo rušiti vlast koju smo konstituisali

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2023. u 09:12
Demokrate su uvijek imale principijelno ponašanje i izborna volja građana sa naše strane nije i neće biti ugrožena, kazao je portalu RTCG predsjednik SO Nikšić i funkcioner Demokrata Nemanja Vuković, nakon što je za 10. februar zakazana sjednica lokalnog Parlamenta na kojoj će se odlučivati o smjeni predsjednika opštine Marka Kovačevića (Demokratski front).

“Dakle, sa DPS-om nećemo rušiti vlast koju smo konstituisali i koja je prozvod volje građana izražene na izborima 14. marta 2021. godine. To naročito iz razloga jer je koalicija oko Demokrata na tim izborima osvojila oko 11.200 glasova što nas dodatno obavezuje na rad i posvećenost razvoju grada”, kazao je Vuković.

Vuković poručuje da vjeruje da ćemo kao društvo prevazići “razne forme vješto indukovanih tenzija radi podjele, u kojima uživaju neodgovorne političke elite i fokusirati se na osnovna životna pitanja”.

“Godina pred nama je godina u kojoj će biti investirano preko 20 miliona u infrastrukturu Nikšića i godina u kojoj očekujemo dolazak velikih investicija u naš grad. Na to smo fokusirani, idemo u susret boljem životnom standardu građana i nikakve inicijative nas u tome neće omesti”, zaključio je Vuković.

Predlog za razrješenje podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako su ranije naveli, nepoštovanja Ustava, povrede suvereniteta i izdaje državnih interesa. 

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je odlaskom i istupanjem u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu, Skupštine Republike Srbije, ponizio Crnu Goru u njen suverenitet”, ocijenili su ranije u Opštinskom odboru DPS, zbog čega su i podnijeli predlog za njegovo razrješenje.

Kovačević je nakon toga kazao  da će podnijeti tužbu protiv odbornika DPS i članova OO DPS Nikšić zbog povrede slobode izražavanja, nacionalne i etničke pripadnosti.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U prilog tome da mnogo naših građana posjeduje oružje govori činjenica da je za mjesec (od 8.maja do 8. juna) vraćeno 485 komada vatrenog oružja, 56 minsko-eksplozivnih sredstava (najčešće ručnih bombi), 17.162 komada municije različitog kalibra i 210 djelova oružja.
  Policija je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, podnijeli krivične prijave protiv 37 osoba, koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje službene isprave. Prijava je podnesena i protiv službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – filijale u Šavniku V.Č. (37).