Vuković: Sa DPS-om nećemo rušiti vlast koju smo konstituisali

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2023. u 09:12
Demokrate su uvijek imale principijelno ponašanje i izborna volja građana sa naše strane nije i neće biti ugrožena, kazao je portalu RTCG predsjednik SO Nikšić i funkcioner Demokrata Nemanja Vuković, nakon što je za 10. februar zakazana sjednica lokalnog Parlamenta na kojoj će se odlučivati o smjeni predsjednika opštine Marka Kovačevića (Demokratski front).

“Dakle, sa DPS-om nećemo rušiti vlast koju smo konstituisali i koja je prozvod volje građana izražene na izborima 14. marta 2021. godine. To naročito iz razloga jer je koalicija oko Demokrata na tim izborima osvojila oko 11.200 glasova što nas dodatno obavezuje na rad i posvećenost razvoju grada”, kazao je Vuković.

Vuković poručuje da vjeruje da ćemo kao društvo prevazići “razne forme vješto indukovanih tenzija radi podjele, u kojima uživaju neodgovorne političke elite i fokusirati se na osnovna životna pitanja”.

“Godina pred nama je godina u kojoj će biti investirano preko 20 miliona u infrastrukturu Nikšića i godina u kojoj očekujemo dolazak velikih investicija u naš grad. Na to smo fokusirani, idemo u susret boljem životnom standardu građana i nikakve inicijative nas u tome neće omesti”, zaključio je Vuković.

Predlog za razrješenje podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako su ranije naveli, nepoštovanja Ustava, povrede suvereniteta i izdaje državnih interesa. 

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je odlaskom i istupanjem u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu, Skupštine Republike Srbije, ponizio Crnu Goru u njen suverenitet”, ocijenili su ranije u Opštinskom odboru DPS, zbog čega su i podnijeli predlog za njegovo razrješenje.

Kovačević je nakon toga kazao  da će podnijeti tužbu protiv odbornika DPS i članova OO DPS Nikšić zbog povrede slobode izražavanja, nacionalne i etničke pripadnosti.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Državna izborna komisija DIK priprema se za drugi krug predsjedničkih izbora. U nedjelju počinje štampanje glasačkih listića, a ovoga puta neće biti žrijebanja, nego će kandidati nastupati pod istim rednim brojevima kao i u prvom krugu. Iz Komisije poručuju da su postojeći zakoni nedorečeni kada je u pitanju organizacija drugog kruga izbora, zbog čega apeluju da se konačno pristupi izbornoj reformi.