Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Vlast u Nikšiću stabilna, kroz saradnju sa MUP-om riješiti problem divljih deponija

SO Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2024. u 08:42
Siguran sam da mi nećemo pogaziti poličke principe i nećemo biti na istoj strani sa onima koje smo porazili 30. avgusta, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković. On je za TVCG poručio da nipošto neće sa DPS-om, i da to znači da neće donositi odluke koje mogu uticati na njihovu političku revitalizaciju.

Naglasio je da je vlast u Nikšiću stabilna i da su pokazali da je to pretpostavka za razvoj i napredak grada.

On je istakao da su dali maksimum kako bi riješili brojne probleme sa kojima se grad suočavao, jer situacija kako kaže, nije bila dobra kada su oni preuzeli vlast. Vjeruje da su građani zadovoljni, i oni su, kaže, najbolje sudije.

Vuković ističe da vlast treba kritikovati kako bi bila bolja. Zato su u Nikšiću, poručuje, otvoreni za svaku sugestiju.

Navodi da oni najbolje znaju koliko politička nestabilnost utiče na rad lokalnih uprava i koliko česte promjene vlada utiču na usporavanje projekata koji su od vitalne važnosti za grad. Ističe da sa DPS-om neće ni u vlast ni u opoziciju, i da su njihovi principi jasni.

“Mi smo u Nikšiću imali više mogućnosti da srušimo vlast, i vodeći se principom to nismo uradili. Ovih dana neminovno politika trvenja utiče na rast njihovog rejtinga, ali njima se nipošto ne smije dozvoliti politička revitalizacija. Zbog toga je i važan ovaj naš princip, jer “ne” sa DPS-om znači ne donositi odluke koje mogu uticati na njihovu političku revitalizaciju. Tako da ja sam siguran da mi nećemo pogaziti principe i biti na istoj strani sa onima koje smo porazili 30. avgusta”, kazao je Vuković.

Vjeruje, dodaje, da nema tog cilja niti političkog puta zbog koga bi pogazili principe koji su utemeljeni.

“Ako DPS misli da, uslovno rečeno, može da pogazi izbornu volju i izazove vanredne parlamentarne izbore srećno im bilo, ja ću se zaista radovati još jednom njihovom porazu”, dodao je Vuković.

Na političke funkcije, za razliku od DPS-a, gledaju kao na doprinos da pomognu sugrađanima i poboljšaju kvalitet života sih građana.

Na pitanje zašto se građani strožije ne kažnjavaju za neodgovorno i nesavjesno ponašanje posebno kad su u pitanju divlje deponije i količine otpada, Vuković je kazao da su to problemi prethodnih garnitura vlasti.

“Taj problem nije rešavan, sačekao je nas i evo mogu da kažem da će do početka ljeta početi sanacija deponije Mislov do, po najboljim evropskim standardima. Ono što smo uradili, Opština je u tri navrata inicirala kod Agencije za zaštitu ličnih podataka postavljanje video nadzora na tim lokacijama. Tri puta smo odbijeni. U saradnji sa MUP-om je dogovoreno da mi oni raspolažu tim kamerama, a da mi dobijamo podatke od našeg interesa”, rekao je Vuković.

Vjeruje da će se kroz saradnju sa MUP-om riješiti problem divljih deponija.

“Gotovo pola miliona eura smo kroz tri godine uložili u saniranje deponije…. Mislim da se u proteklih deset godina nije uložilo u komunalne koliko u zadnje tri godine, ali opet ni to nije dovoljno”, kazao je Vuković mehanizacija koju smo zatekli u preuzimanju vlasti.

Naglasio je da kada su preuzeli vlast, skoro svako preduzeće je manje – više poslovalo u minusu.

“Nismo znali gdje prije da gasimo vatru… “Vodovod” je u minusu bio preko tri miliona eura. Danas najveći broj preduzeća posluje pozitivno i to su ozbiljni poslovni rezultati. “Vodovod” je preko milion eura duga vratio i obezbijedio finansijsku stabilnost”, naveo je Vuković.

Očekuje da Nikšić tokom ove godine dobije status grada.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Kapetan Zupski

      Zivimo mi odje gospodine …o kakvom statusu grada Vi pricate…Niksic je bio i ostao grad necete mu Vi status davati niti oduzimati …Vi ste kao i oni prosli samo pokusali da mu uzmete duh al on se neda…Onogost je bio ostao i ostace grad …od kada ste Vi kroz grad se ne moze proci od parkiranih auta …divljih deponija …urnisanih ulica …podjite u ulicu Zivka Nikolica vidite kakav ste obraz i sliku gradu dali …ne znate da radite …a jos pritom uski partijski interesi ispred problema gradjana ,..no srecom izdrzacemo i ovu godinu ko i ove 33 pa ce te traziti posao vjerovatno

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.