Vukšić zvanično predsjednički kandidat Demohrišćanskog pokreta

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 30.01.2023. u 12:48
Predsjednik Demohrišćanskog pokreta, Dejan Vukšić, kandidat je te partije za predsjednika Crne Gore. To je saopšteno na konferenciji za medije, danas u Podgorici.

“Počinje aktivno djelovanje Demohrišćanskog pokreta. Predviđamo omasovljenje i dugoročno djelovanje”, poručio je Vukšić.

On je na konferenciji istakao da je tokom mandata na čelu ANB-a “ujedinio Srbe i Crnogorce” i dodao da će im prioritet u djelovanju biti njihovo hrišćansko pomirenje.

“Recept za ozdravljenje društva je prihvatanje jedni drugih i zajednička borba za našu maticu Crnu Goru. Naša matica nije neka druga država, već Crna Gora, koja nam je najvažnija”, kazao je Vukšić.

Istakao je i da će se zalagati za sistem otvorenih lista, te da je spreman za razgovor o načinu saradnje sa bliskim partijama.

Očekuju, kako je rekao, da će sakupiti dovoljno potpisa za kandidaturu.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori održaće se 19. marta.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
  Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
  Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.