Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za Savjet ASK devet kandidata

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2024. u 12:57
Za članove novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije javilo se devet kandidata. Prema saznanjima Portala RTCG kandidati su Dragana Šuković, Veselin Vujanović, Miodrag Martinović, Ljubisa Konatar, Mehmedin Tahirović, Slavica Mirković, Mladen Tomović, Kalina Adrović Vulić i Milica Milutinović.

Predstavnici Skupštine u tom tijelu su Momčilo Leković i Jevto Eraković, predstavnik Sudskog savjeta Miodrag Iličković, predstavnik Tužilačkog savjeta – Miroslav Turković i predstavnik NVO sektora Pavle Ćupić (Građanska alijansa).

Od 31. jula 2023. godine rad Agencije za sprečavanje (ASK) korupcije nema ko da kontroliše jer je istekao mandat bivšem Savjetu.

Nakon junskih parlamentarnih izbora novi saziv Skupštine Crne Gore konstituisan je 27. jula prošle godine, ali je šef parlamenta izabran tek 31. oktobra.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, Savjet ASK ima niz nadležnosti – bira i razrješava direktora Agencije, donosi Statut i akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, inicira unapređenje rada Agencije, vrši provjeru podataka iz izvještaja o prihodima i imovini direktora Agencije…

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.