Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zajedničko saopštenje Krivokapića, Bečića i Abazovića: Protiv smo rušenja Vlade i novih izbora

azd1
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2021. u 17:24

Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi, navodi se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju predsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić.

Oni su se oglasili zajedničkim saopštenjem povodom, kako su saopštili, spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rješavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori.

Istakli su da izborna pobjeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrijednost njihovog političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih pojedinačno.

“Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobjedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine. Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promjenama u njenom sastavu i načinu djelovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine. Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi”, piše u zajedničkom saopštenju.

Dodaju da svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dijela parlamentarne većine i bivše vlasti.

Poručili su da buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

“Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore“, navodi se u zajedničkom saopštenju Bečića, Krivokapića i Abazovića.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci