Završeno prijavljivanje za socijalni program u Opštini Nikšić, otpremnine za 56 zaposlenih

opst
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2015. u 13:29

Za sporazumni prestanak radnog odnosa u lokalnoj upravi prijavilo se ukupno 56  zainteresovanih službenika i namještenika.

Pravo na to imali su radnici koji su dobili dozvolu starješine organa i zaposleni su na neodređeno vrijeme. Njima će pripasti otpremnina u neto iznosu od 10,000 eura.

„Čim im se uplate porezi i doprinosi biće im uplaćene i otpremnine“, kazao je kratko za portal Onogošt Lazar Mijanović, Sekeretar sekretarijata za lokalnu samoupravu i dodao da je u toku prijavljivanje za otpremnine u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji je osnivač SO Nikšić.

„To ne važi samo za zaposlene u JP Vodovod i Turističkoj organizaciji“, zaključio je Mijanović.  

Zaposleni kojima prestane radni odnos, ne mogu zasnovati radni odnos u organima i službama lokalne uprave i organima i službama lokalne samouprave, ili privrednom društvu i pravnom licu čiji je osnivač Opština Nikšić, državnom organu i pravnom licu, u periodu od 5 godina od dana isplate otpremnine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije, potvrđeno je Portalu RTCG. Ona je takođe stavila tačku i na svoj angažman u Građanskom pokretu URA.
U slučaju izbora u Šavniku državni organi su zakazali ako su prihvatali prijave prebivališta licima koja nijesu ispunjavala uslove, to jeste, koja se nijesu nastanila u opštini gdje su podnijela prijavu sa namjerom da tu stalno žive, koja nije središte njihovih životnih aktivnosti i sa kojom nemaju trajnu povezanost, ocijenio je za Portal RTCG advokat Veselin Radulović.
Skupština Crne Gore raspravlja o Predlogu Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova. Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da se monitoring Eurostata može tražiti kada se zakon usvoji i stvore formalne pretpostavke za održavanje popisa. Damjanović je naveo da Eurostat zasad nigdje nije u regionu planirao misije.