Završeno prijavljivanje za socijalni program u Opštini Nikšić, otpremnine za 56 zaposlenih

opst
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2015. u 13:29

Za sporazumni prestanak radnog odnosa u lokalnoj upravi prijavilo se ukupno 56  zainteresovanih službenika i namještenika.

Pravo na to imali su radnici koji su dobili dozvolu starješine organa i zaposleni su na neodređeno vrijeme. Njima će pripasti otpremnina u neto iznosu od 10,000 eura.

„Čim im se uplate porezi i doprinosi biće im uplaćene i otpremnine“, kazao je kratko za portal Onogošt Lazar Mijanović, Sekeretar sekretarijata za lokalnu samoupravu i dodao da je u toku prijavljivanje za otpremnine u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji je osnivač SO Nikšić.

„To ne važi samo za zaposlene u JP Vodovod i Turističkoj organizaciji“, zaključio je Mijanović.  

Zaposleni kojima prestane radni odnos, ne mogu zasnovati radni odnos u organima i službama lokalne uprave i organima i službama lokalne samouprave, ili privrednom društvu i pravnom licu čiji je osnivač Opština Nikšić, državnom organu i pravnom licu, u periodu od 5 godina od dana isplate otpremnine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.