Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Živković: Nema većine, ko želi da eksperimentiše – srećno mu bilo

Kabinet predsjednika
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2023. u 15:34
Čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je danas na Cetinju da je nakon razgovora sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem zaključio da nema većine od 41 poslanika, kako bi Milatović mogao dati mandat budućem premijeru.

“Da budem konkretniji: niko za sada nije donio 41 potpis podrške”, kazao je Živković novinarima nakon sastanka na Cetinju.

Živkovićeva izjava dolazi nakon poruke lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da “misli da su ubijedili Milatovića da imaju  većinu za mandatara ali i za formiranje vlade kasnije”.

V.d. predsjednika DPS-a takođe tvrdi da nema ozbiljnosti u razgovorima.

“Da je ima, već danas bismo imali priliku da svjedočimo formiranju Vlade. Čeka nas period političke nestabilnosti. Država se kompromituje svakog dana i na svim nivoima, pa izgleda da ćemo morati da sačekamo političku stabilnost u Crnoj Gori”, smatra on.

“Zaključio sam da će se ovi razgovori obavljati još narednih mjesec dana. Šta god da Spajić misli, to je na bazi njegovog utiska. Mi možemo da se bavimo eksperimentima nakon 30. avgusta, pa da završi sve kao Krivokapićeva ili Abazovićeva Vlada, dakle neupješno”, istakao je Živković.

Poručio je da DPS ne hitri da bude vlast u Crnoj Gori.

“Mi samo želimo da budemo dio one vlasti koja baštini principe i vrijednosti multinacionalnog društva”, zaključio je Živković.

Podsjetimo, Milatović se sastao danas sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS) na Cetinju povodom konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Milatović je prethodno obavio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, a u 15 sati će se sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije.

Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i prije predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade. O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
    Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.