Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Živković u Nikšiću: Izbori će potvrditi snagu i jedinstvo partije

DPS
 • Autor onogost.me
 • 14.12.2023. u 21:45
V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković na sjednici Opštinskog odbora u Nikšiću kazao je da je ponosan što DPS nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore i što će biti prva partija koja će predsjednika i potpredsjednike birati neposrednim putem glasanjem svih članova.

"Ovo je još jedna potvrda da smo mi uvijek ispred naše političke konkurencije i da i iz vlasti i iz opozicije nastavljamo da uvodimo nove trendove demokratije i evropskih standarda”, kazao je Živković.

On je dodao kako je siguran da će predstojeći izbori potvrditi jedinstvo i snagu Demokratske partije socijalista te na adekvatan način pripremiti partiju za ono što su izazovi koji slijede ali i izvjesne političke promjene koje će se desiti u Crnoj Gori.

Govoreći o političkoj situaciji, Živković je istakao da je nefunkcionalnost parlamentarne većine očigledna i da je već pokazana na nizu primjera iako Vlada radi manje od 50 dana.

Živković je rekao kako trenutna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta. On je izrazio vjerovanje da će ta činjenica vrlo brzo svima biti jasna, kako u Crnoj Gori, tako i na adresama naših partnera iz EU i NATO i da čvrsto vjeruje kako će u skorom vremenskom periodu Crna Gora dobiti istinski evropsku parlamentarnu većinu, kako bi naša država u što skorije vrijeme postala punopravna članica Evropske unije.

Do tada, istakao je Živković, Demokratska partija socijalista i iz opozicije daće puni doprinos evropskom putu Crne Gore kroz postizanje konsenzusa oko svih značajnih pitanja za društvo – kakvo je, kaže, bilo i nedavno pitanje popisa, potvrđujući time još jednom princip da su našoj partiji uvijek državni interesi bili važniji od partijskih.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
  Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura