Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sokoli u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EURO

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 28.09.2022. u 19:10
Nakon završetka Lige nacija i zvanično su poznati šeširi za predstojeći žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će rivale čekati iz trećeg šešira jer je slabim rezultatima u posljednjem prozoru Lige nacija osvojila treću poziciju u grupi.

Pored “sokola” u ovom šeširu biće i nacionalni timovi Rumunije, Ukrajine, Islanda, Švedske, Albanije, Norveške, Slovenije i Republike Irske i sa tim selekcijama neće moći da se sastanu izabranici Miodraga Radulovića.

U najjačem šeširu su evropski velikani, Holandija, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska i Poljska, dok su u drugom Srbija, Češka, Austrija, Vels, Škotska, Izrael, Finska i Bosna i Hercegovina.

U četvrtom šeširu najjača je Turska, a pored nje tu su Grčka, Kosovo, Bugarska, Sjeverna Makedonija, Gruzija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan i Farska Ostrva.

Peti šešir sačinjavaju Slovačka, Gibraltar, Kipar, Litvanija, Sjeverna Irska, Bjelorusija, Moldavija, Estonija, Letonija i Malta, a u šestom su Andora, Lihtenštajn i San Marino.

Žrijeb grupa za EURO obaviće se 9. oktobra u Frankfurtu.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Drugi kvalifikacioni turnir juniorskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu, 20. aprila, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.
    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.