Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Basket reprezentacija debituje na EP

Fiba.basketball
  • Autor onogost.me
  • 05.09.2022. u 10:46
Basket reprezentacija Crne Gore priprema se za nastup na Evropskom prvenstvu koje se od devetog do 11. septembra održava u Gracu.

Naša selekcija će prvi put nastupiti na kontinentalnom šampionatu, a na turniru će igrati Miloš Jovanović, Vaso Popović, Marko Anđelić i Nemanja Gavranić, dok je selektor Marko Dabanović.

Crna Gora je šansu da se nadmeće sa najboljim selekcijama u Evropi izborila sjajnim nastupom na kvalifikacijama u Rumuniji.

“Odlazak na Evropsko prvenstvo je dokaz da se u Crnoj Gori iz godine u godinu igra sve bolji basket i da ima sve više ekipa koje ovaj sport shvataju ozbiljno. Sastav ekipe ostaje isti kao i na kvalifikacijama gdje smo izborili plasman na prvenstvo kao najbolja ekipa. Trenutno smo u Baru na mini pripremama gdje imamo sve uslove za rad i finalnu pripremu. Vjerujem u ove momke i mislim da možemo mnogima da poremetimo planove, zašto da ne i uzmemo medalju”, optimista je selektor Dabanović.

Crna Gora je u grupi sa selekcijama Letonije i Poljske. Dvije selekcije idu dalje.

“Poslije naporne sezone i odrađenih priprema, spremni čekamo početak Evropskog prvenstva. Očekuje nas veoma težak turnir s obzirom na to da je sastavljen od najbolje rangiranih reprezentacija na svijetu. U grupi nas očekuju dueli sa olimpijskim osvajačem reprezentacijom Letonije i reprezentacijom Poljske koja je na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju. Debitantsko učešće nam donosi dozu rasterećenosti u vidu rezultata, ali borbe do posljednjeg daha u reprezentativnom dresu neće izostati. Pored izuzetno teške grupe, vjerujemo u prolazak u eliminacionu fazu, gdje uz jednu pobjedu u četvrtfinalu ulazimo u borbu za medalju”, ističe košarkaš Vaso Popović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.