Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Beach volley u nedjelju: Krupac okuplja ekipe iz šest zemalja

Poster
 • Autor onogost.me
 • 11.06.2024. u 08:02
Promocija odbojke na pijesku, jezera Krupac i Nikšića već treću godinu strpljivo se gradi na malom "parčetu" Keja Bata Grujičića.

Zato je turnir koji se igra u nedjelju, 16. juna već dobio naziv Tradicionalni internacionalni turnir, a do sada se prijavilo 16 ekipa u muškoj konkurenciji.

"Ekipe su raspoređene u četiri grupe i u toj fazi igra se na jedan dobijeni set. Najbolje dvije potom idu u eliminacionu fazu, u kojoj pobjednik mora da osvoji dva seta igra. Kotizacija po ekipi je 20 eura", rekao nam je Aleksandar Bojić, organizator turnira, koji naglašava da su prijave otvorene do početka i da se, shodno tome, konačan broj učesnika može promijeniti.

Međunarodni nivo od prve godine je karakteristika i vrijednost ovog događaja, a u nedjelju na Krupcu naći će se igrači koji dolaze iz šest zemalja.

"Učestvuju ekipe iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prije dvije godine okupili smo 16, a prošle godine imali smo 32 sastava, što niko u Crnoj Gori nije okupio u ovom sportu", kaže Bojić i dodaje da je do prošle godine Nikšić jedini imao međunarodni beach volley turnir u Crnoj Gori.

Mnogi od učesnika ponijeli su lijepa sjećanja, a neki, kako kaže, do tada nijesu znali da u kontinentalnom dijelu zemlje postoje uslovi za beach volley.

"Naši prijatelji, koji su sada redovni svake godine, nikada prije nijesu bili u Nikšiću. Većina nije ni znala za jezero Krupac. Pobjednici turnira iz Novog Pazara toliko su se oduševili Nikšićem da su rekli da sad svi u Novom Pazaru znaju za Krupac. Mislim da smo čak i prvi turnir, gdje su Rusi i Ukrajinci igrali zajedno od početka rata između tih zemalja", govori nam Bojić utiske, u uvjerenju da su uradili dobru stvar za grad i predstavljanje Krupca kao turističke lokacije.

Priča koja se polako razvija kraj jezera, počela je prije dvije godine kada su, na predlog Turističke organizacije Nikšića, odbojkaški entuzijasti krenuli u organizaciju.

"Počeli smo na ideju Mitra Baraća, direktora Turističke organizacije. On je pitao kakve su mogućnosti za ovu vrstu promocije potencijala Nikšića. Sada, planiramo da turnir dobije i žensku konkurenciju. Želimo da popularizujemo odbojku i podignemo turnir na još viši nivo", rekao nam je Bojić, uvjeren da turnir ima sve preduslove za bude prava smotra svjetski popularnog beach volley-a.

 

Dušan Babić 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.
  Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.