Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bubanja: Opravdaću poziv selektora, Lokomotiva pravi izbor za mene

TVCG
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2023. u 09:02
Crnogorski fudbaler Vladan Bubanja na spisku je selektora Miodraga Radulovića za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske i Srbije. Talentovani fudbaler, trenutno član Lokomotive iz Zagreba, kazao je da će učiniti sve da opravda povjerenje selektora, te da je dolaskom u zagrebački tim napravio pravi potez u karijeri.

“Stigao mi je poziv i mogu reći da sam presrećan i da mi ovo puno znači, daću svoj maksimum koliko god bude trebalo i nadam se da ću opravdati poziv selektora“ kazao je u emisiji Fudbal fest na Televiziji Crne Gore.

Minulog vikenda, Bubanja je bio strijelac za Lokomotivu u pobjedi nad Hajdukom 4:3.

„Zaista lijep osjećaj je dati gol Hajduku, pogotovo jer posljednjih devet utakmica nismo uspjeli da savaladamo Hajduk i sigurno da nam ovo puno znači u borni za Evropu, za to četvrto mjesto.Sljedećeg vikenda je važan meč sa Slaven Belupom u toj borbi za viši plasman na tabeli, igraćemo pred svojom publikom, ambicije su sad porasle i pokušaćemo da se domognemo tog četvrtog mjesta koje vodi u Evropu.Nakon Belupa igraćemo i sa Istrom koja je takođe konkurent.Pred nama su dvije nedjelje koje nam mnogo toga mogu donijeti“ istakao je Bubanja.

Dugo se pričalo da je Lokomotiva drugi tim Dinama, ali se to u međuvremenu promijenilo, Bubanja kaže da je u timu dosta mladih i talentovanih fudbalera i da je to jedan od razloga što je prešao upravo u klub iz Zagreba.

„Prešao sam u Lokomotivu jer mislim da je pravi klub za mlade igrače, mislim da nisam pogriješio i da mi ovo može biti stepenica koja će mi pomoći dalje u karijeri.Što se tiče kluba i igrača, tu su većinom mladi fudbaleri željni dokazivanja i kojima nije cilj da igraju u Hrvatskoj, već da naprave neku inostranu karijeru.Među igračima je i Pivarić koji ima već ima bogatu karijeru, bio je i na tom Svjetskom prvenstvu u Rusiji i mnogo znači mladim igračima prije svega savjetima koje daje” kaže Bubanja.

Upitan da uporedi mlade igrače u Hrvatskoj sa nekima od naših poput, Đukanovića, Janjića, Bubanja kaže.

„Sigurno da svi mladi i talentovani igrači iz Crne Gore imaju kvalitet, sigurno da i oni mogu dostići taj nivo, međutim razlika je u tome što se ova liga više prati i nažalost je mnogo više cijenjena nego crnogorska, tako da igrači mogu dosta lakše pronaći neki inostrani angažman.Trebalo mi je vremena da se priviknem na uslove u Hrvatskoj, nije krenulo sve kako sam priželjkivao, radio sam naporno i trenirao, tako da mi se to nekako vratilo, neka prekretnica u moju korist je bila ta utakmica protiv Gorice nekih pet, šest kola prije kraja prvog dijela sezone.Bili smo u lošoj situaciji na tabeli, dobili smo tu utakmicu, odigrao sam dobro taj meč i nakon te utakmice sam se ustalio u prvi tim i smatram da dobro koristim svoju šansu i da mogu još dodatno napredovati“ zaključio je Bubanja.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.