Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Budućnost lako protiv desetkovane Sutjeske

Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 10.05.2023. u 20:51
Sutjeska je večeras poražena od Budućnost Volija 93:58 u prvom meču polufinala plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige.

Trener Darko Vujačić večeras je na raspolaganju imao šestoricu prvotimaca, a ekipi su bili priključeni igrači iz mlađih selekcija.

Utakmicu je poenima otvorio Miloš Vujović (2:0), a nakon trojke Andreja Vulevića Sutjeska je prvi put stekla pet poena viška (10:5). Ekipa je tokom prve četvrtine u nekoliko navrata imala pet poena prednosti, da bi nakon poena Mašana Vrbice i vođstva 18:13, Budućnost prišla na minus jedan (18:17). Tada je Dimitrije Mališić vezao četiri poena i Sutjeska je ponovo otišla na plus pet – 22:17.

U drugoj četvrtini je Sutjeska prvi put imala šest poena prednosti – 27:21, poeni Vladimira Tomaševića. Tada je Budućnost prišla na 27:26, Sutjeska napravila seriju 6:0 i povela 33:26 (poeni Vrbice), da bi uslijedila serija domaće ekipe 13:0 i vođstvo Budućnosti 39:33.

Na poluvremenu je bilo 49:40, a u nastavku je Budućnost konstantno vodila i na kraju povela 1:0 u seriji.

Vladimir Tomašević je meč završio sa 14 poena i sedam skokova. Miloš Popović je imao 13 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Miloš Vujović 12 poena i šest skokova.

Mašan Vrbica je meč završio sa osam poena i sedam asistencija, a Andrej Vulević sa sedam poena. Dimitrije Mališić je imao četiri poena.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.