Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Budućnost u finalu odlukom Košarkaškog saveza

rtcg.me/ScreenShot
  • Autor onogost.me
  • 17.05.2024. u 13:25
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.

Naime, KSCG odlučio je da meč registruje rezultatom 0:2 u korist Podgoričana, koji su tako upisali drugu pobjedu u seriji i plasirali se u finale plej-ofa.

''Na osnovu člana 30 propozicija takmičenja I A MCKL, utakmica KK Sutjeska - KK Budućnost Voli registruje se službenim rezultatom 2:0 u korist KK Budućnost Voli'', stoji u odluci Saveza.

Takođe, Sutjeska je kažnjena novčano zbog propusta u obezbjeđenju meča.

''Shodno članu 61A, stav 3 61 B, stav 3 i stav 6 propozicija takmičenja I A MCKL, KK Sutjeska kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 500 eura'', navodi se dalje u odluci KSCG.

Druga utakmica polufinala plej-ofa šampionata Crne Gore u košarci između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću prekinuta je u drugoj četvrtini, zbog sukoba navijača.

Sukobu je prethodio upad dijela gostujućih navijača koji su ušli na teren preko službenog ulaza Sportskog centra u toku druge četvrtine revanš meča.

Utakmica je prekinuta pošto KK Sutjeska nije uvažila zahtjev sudijske trojke da se isprazni kompletna sala.

“Košarkaški klub Sutjeska nije htio da dozvoli da iskreni i pravi navijači i poštovaoci košarke budu istjerani iz sale, jer ne snose ni mrvu odgovornosti”, naveli su iz nikšićkog kluba odmah po završetku meča.

U prvom meču Budućnost je slavila (84:77) i povela 1:0 u polufinalnoj seriji.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.
    Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.