Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora bolja od Grčke nakon peteraca, sa Mađarskom za zlato

VSCG
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2023. u 21:57
Crnogorski vaterpolisti pobijedili su Grčku nakon peteraca 15-13(11-11) i plasirali se u finale kadetskog prvenstva Evrope u Podgorici.

Grčka je bolje ušla u meč, prvu četvrtinu su dobili 2-0, a nakon druge su otišli na pauzu sa prednošću 6-3.

Treća četvrtina bila je prekretnica za naše vaterpoliste, nakon zaostatka od tri gola na poluvremenu došlo se do prednosti golom Durutovića za 7-6 u finišu četvrtine.

U četvrtoj dionici crnogorski vaterpolisti konstatno su bili u prednosti od jednog do dva gola, sve do serije Grka 2-0 kada su izjednačili.

U posljednjem minutu na 11-11 naši vaterpolisti nisu dobro odigrali u napadu, pa su Grci imali 30ak sekudni da dođu do pobjede, međutim sjajna odbrana Crne Gore nije dozvolila pogodak.

Imali su naši vaterpolisti 13 sekundi za posljednji napad, ali nije bio uspješan tako da su peterci odlučivali ko će imati priliku da se bori za zlato.

Durutović je precizno izveo prvi peterac i donio prednost Crnoj Gori.

Sa druge strane Pejović je odbranio šut i donio našim reprezentativcima prednost, koju je Danilo Roganović povećao na 2-0, da bi potom Angelopulos promašio još jedan peterac za Grčku.

Vraneš je golom povećao na 3-0, ali je sa druge strane Hacis smanjio na 3-1.

Luka Todorović je imao priliku da zaključi meč, ali je grčki golman odbranio udarac, što je Zuzunis iskoristio da smanji na 3-2.

Golom Krute naši reprezentativci su došli do finala i imaće priliku da se bore za zlato sa selekcijom Mađarske.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 66:55 (17:11, 15:13, 14:20, 20:11) u prijateljskom meču odigranom u dvorani "Voco".
    Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) predstavila je Studiju slučaja „Uticaj klimatskih promjena na vodne resurse u Nikšiću i Plužinama“, sa zaključkom da su klimatske promjene već bitno uticale na trenutnu klimatsku sliku opština Nikšić i Plužine, koja ima slične trendove i u ostatku zapadnog dijela zemlje.
    U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".