Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski golbalisti na Kupu nacija u Berlinu

golbal_pokcg
Paraolimpijski komitet Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 15.03.2024. u 09:32
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.

Izabranici Nikole Čurovića nalaze se u grupi A sa prvakom svijeta Brazilom, Japanom, Iranom, Njemačkom, Poljskom i Švedskom.

Danas, prvog dana takmičenja, očekuju ih tri utakmice i to sa Japanom u 10 časova, sa Poljskom u 14 i 30 i u 20 i 30 sa Brazilom.

Drugog dana crnogorski golbalisti odmjeriće snage sa domaćinom u 8 sati i sa reprezentacijom Švedske u 18 i 30, dok će trećeg dana u 8 satu igrati sa ekipom Irana.

U grupi B igraće reprezentacije Litvanije, SAD, Ukrajine, Južne Koreje, Egipta, Finske i Danske.

Iz svake grupe po četiri ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će ostale ekipe igrati razigravanje od 9 do 14 mjesta.

Selektor Nikola Čurović će na ovom turniru moći da računa na braću Marka i Nikolu Nikolića, Gorana Macanovića, Miloša Ranitovića i Velizara Obradovića.

Uz selektora Čurovića sa ekipom će putovati i kondicioni trener Branislav Bulatović.

U ženskom djelu turnira u grupi A takmičiće se  reprezentacije Finske, Njemačke, Poljske i Švedske, dok će u grupi B igrati  Grčka, Italija, Španija i ekipa Berlina.

Vrijedi pomenuti da u muškom dijelu turnira učestvuje šest od osam ekipa kvalifikivanih za Paraolimpijske igre Pariz 2024.

Nastup golbal reprezentacije Crne Gore se sufinansira po programu Paraolimpijskog komiteta, koji je podržan od Ministarstva sporta I mladih Crne Gore.

Izvor: dan.co.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.