Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Crveni“ dobijaju rivale

CEV.EU
  • Autor onogost.me
  • 16.11.2022. u 08:38
Odbojkaši Crne Gore danas će saznati imena rivala u grupi na 23. Evropskom prvenstvu, koje će od 28. avgusta do 16. septembra iduće godine biti održano u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Žrijeb će biti održan u Kraljevskoj palati u Napulju (Italija), sa početkom u 17 časova.

Odbojkaški savez Crne Gore na žrijebu predstavljaće generalni Ivan Bošković.

U gradu pod Vezuvom će biti žrijebane 24 reprezentacije, u četiri grupe po šest timova. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, nakon čega slijede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mjesto i finale.

Italija će biti domaćin grupe A, Bugarska grupe B, Sjeverna Makedonija grupe C, a Izrael grupe D, koje će kao nosioci grupa imati mogućnost da prije žrijeba izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj grupi. Preostalih 16 reprezentacija raspoređene su po opadajućem redosljedu u četiri „šešira“ shodno CEV rang-listi.

Utakmice četvrfinala igraju se u Bariju (Italija) i Varni (Bugarska), a polufinala i utakmice za medalje u Bolonji (Italija).

Osim Crne Gore i četiri domaćina, na EP će igrati i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Njemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugal, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

Crna Gora će treći put uzastopno nastupiti na EP, nakon što su izabranici Ivana Joksimovića u kvalifikacijama bili jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija, sa pet pobjeda i porazom (kao i prvoplasirani Portugal), ispred Luksemburga (2-4) i Islanda (0-6).

Izvor: pobjeda.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.