Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drašković saopštio spisak za preliminarnu rundu kvalifikacija

  • Autor onogost.me
  • 19.09.2022. u 19:31
Crnogorska fudbalska omladinska reprezentacija učestvovaće od 21. do 28. septembra na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za turnir u Danskoj selektor Slobodan Drašković pozvao je 20 igrača.

Na spisku su – golmani: Filip Domazetović (Budućnost), Šaban Kolić (Nasional, Portugal);

Odbrana: Damjan Dakić (Budućnost), Emin Kujović (Keln, Njemačka), Đorđe Pešukić, Nikola Vuković, Matije Badnjar (OFK Mladost DG), Lazar Radulović (Iskra), Balša Vukotić (Mornar);

Vezni red: Nikola Radusinović (Podgorica), Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović (Budućnost), Dragan Miranović (Zeta), Nemanja Carević (Petrovac), Uroš Bulatović (Rudar), Lazar Stanišić (Dečić), Danijel Nikolić (Mornar), Petar Aničić (Sutjeska);

Napad: Bojan Pavićević (Dečić), Lazar Knežević (Kom).

Crna Gora će na turniru igrati sa Engleskom, Danskom i Gruzijom.

“Grupa je izuzetno teška. Engleska, Danska i Gruzija su izuzetno kvalitetne, među najjačima u šeširima u kojima su bili na žrijebu. U takvoj grupi, cilj je da pružimo svoj maksimum i da se predstavimo u što boljem svijetlu. Odradili smo sedmodnevne pripreme u Podgorici, tokom kojih nijesmo bili kompletni. Na okupu ćemo biti praktično samo jedan dan uoči duela sa Engleskom. Ipak, nadamo se da možemo napraviti neko iznenađenje”, rekao je Drašković.

Rival u prvom kolu biće i, na papiru, najjača ekipa u grupi – Engleska. Taj meč igra se 21. septembra, sa početkom u 18 časova u danskom gradu Hobro.

“Radi se o možda i najjačoj evropskoj reprezentaciji u ovom uzrastu. Nekoliko igrača ima već upisane nastupe u Premijer ligi, imaju određenu minutažu u tako jakom takmičenju. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu”, dodao je Drašković.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija obezbijediće dvije najboljeplasirane ekipe, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz neke od 13 grupa.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.